4 tips voor de verzorging van anthurium potplanten
4 tips voor de verzorging van anthurium potplanten
Eerste hulp bij verzorging

4 tips voor de verzorging van anthurium potplanten

We zeiden het onlangs al over anthurium snijbloemen, maar anthurium potplanten zijn ook ontzettend veelzijdig. Verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren en kleurencombinaties, zijn ze een waardige toevoeging aan elk interieur. Geheel één kleur, een variatie van kleuren, of diverse patronen: voor iedere smaak is er wel een te vinden. Daarnaast zijn ze ook nog eens heel gemakkelijk te verzorgen en daarmee de ideale kamerplant. In dit artikel geven we je 4 snelle tips voor de verzorging van anthurium potplanten.

Lees ook: In deze winkels en webshops kun je een anthurium kopen

Verzorging van anthurium potplanten

Water geven

In de zomer kun je een anthurium potplant vanwege de warmte het beste twee keer per week water geven. In de winter is een keer per week voldoende. Zorg ervoor dat de grond altijd een beetje vochtig is, maar niet te nat. Het is dus niet de bedoeling dat er watervorming onderin de pot ontstaat, want dat kan gaan schimmelen.

Besproeien

De luchtvochtigheid in de woonkamer kan aan de lage kant zijn, zeker als de verwarming in de winter aanstaat. Dus als jouw anthurium in de woonkamer staat, besproei haar dan af en toe met wat water. Dit maakt de kans op nieuwe bloemen groter en helpt de plant gezond te blijven.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Snoeien

Als je een anthurium plant zo nu en dan snoeit, gaat ze nog langer mee. Door verwelkte bloemen en dorre blaadjes weg te knippen, bespaar je de plant energie. En die energie kan ze beter gebruiken voor het maken van nieuwe blaadjes en bloemen!

Lees ook: Een anthurium snoeien: zo doe je dat

Verpotten

Als een anthurium te groot is geworden voor haar pot, dan kun je haar verpotten. Doe dit het liefst in het voorjaar, omdat de lichtere dagen helpen bij het stimuleren van knopvorming. Gebruik een plantenbak die een diameter van minimaal 20% groter dan de oude heeft, om er zeker van te zijn dat de plant hier nog in kan groeien.

Lees ook: Een anthurium verpotten: een aantal tips

Bonus tip: anthurium voeding

Als jouw anthurium plant niet heel uitbundig bloeit, kun je anthurium voeding gebruiken. Dit bevat namelijk essentiële voedingselementen en een rijke mix van sporenelementen, waardoor je plant sterker en gezonder wordt.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op