Een anthurium snoeien: zo doe je dat
Een anthurium snoeien
Eerste hulp bij verzorging

Een anthurium snoeien: zo doe je dat

Als je je anthurium plant zo nu en dan snoeit, gaat ze nog langer mee. Want doordat je verwelkte bloemen en oude lelijke bladeren wegknipt, bespaar je de plant energie. En die energie kan ze vervolgens gebruiken voor het maken van nieuwe bladeren en bloemen! Dus, ga jij je anthurium snoeien? Bij deze onze tips:

Anthurium snoeien

Om een anthurium te snoeien, heb je een snoeischaar en plantenspuit met water nodig. Verwijder eerst de gele of bruine bladeren van de anthurium. Als ze niet gemakkelijk loslaten, knip je ze met een snoeischaar af. Verwelkte bloemen knip je helemaal bij de voet van de plant af. De plant kan zo alle energie weer steken in het laten groeien van een nieuwe stengel.

Kijk dan nog even naar de anthurium plant in z’n geheel. Zie je nog bladeren die niet de natuurlijke vorm van de plant hebben, die bijvoorbeeld te lang zijn of in een lastige hoek groeien? Haal ze weg, maar pas wel op dat je niet te veel bladeren verwijdert. Behoud er minstens vier. Besproei de anthurium plant als laatste met een plantenspuit, zodat het water direct op de bladeren en stengels komt.

Anthurium potplant verzorging

De anthurium plant kun je in de zomer het beste twee keer per week water geven, in de winter is een keer per week voldoende. Probeer ervoor te zorgen dat de grond nooit droog staat, maar dat de plant ook niet verdrinkt. Het is dus niet de bedoeling dat er watervorming onderin de pot ontstaat.

Staat jouw anthurium in de woonkamer? Daar kan de luchtvochtigheid, zeker in de winter met de verwarming aan, aan de lage kant zijn. Besproei je plant daarom af en toe even met wat water. Dit maakt de kans op nieuwe bloemen groter en helpt de plant om gezond te blijven!

Lees ook: Anthurium verzorging: 7 tips op een rij