Hoe zorg je voor nieuwe bloemen bij een anthurium plant?
Hoe zorg je voor nieuwe bloemen bij een anthurium plant?
Eerste hulp bij verzorging

Hoe zorg je voor nieuwe bloemen bij een anthurium plant?

De anthurium, ook wel flamingoplant genoemd, is een prachtige en populaire plant. Ze komt uit de tropen, en groeit daar in een vochtige omgeving op natte, drassige plekken. Als je de plant goed verzorgt, kun je jarenlang van haar genieten. Je kunt er zelfs voor zorgen dat er nieuwe bloemen bij een anthurium plant komen! Hoe je dat doet, lees je in dit blog.

Nieuwe bloemen bij een anthurium

Over het algemeen bloeit een anthurium plant in een cyclus van drie maanden. Dus: drie maanden bloei, een aantal maanden geen bloei, en dan weer drie maanden bloei. Heb dus geduld, en gooi je plant zeker niet weg als ze even niet in bloei staat.

Lees ook: DIY: een kokedama met een anthurium maken

Anthurium opnieuw laten bloeien

Mocht jouw anthurium plant al enige tijd geen bloemen meer produceren, kun je haar een beetje helpen. Zet de plant op een lichtere plek in huis, maar niet in direct zonlicht. Geef haar daarnaast maximaal een keer per week water en eventueel een beetje voeding.

Als het voorjaar begint, geef je zes weken tot twee maanden iets minder water en geen voeding. Zodra het zonniger wordt, geef je weer wat meer water en begin je ook weer met voeding. Hierna zal je anthurium plant waarschijnlijk snel weer gaan bloeien. Je zult zien: er komt eerst een blad, en daarna een nieuwe bloem.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Anthurium plant verzorgen

Een anthurium plant kun je in de zomer het best twee keer per week water geven, in de winter een keer per week. Let erop dat de grond nooit helemaal droog is, maar ook weer niet verzuipt. Besproei je plant af en toe met wat water, zeker als de luchtvochtigheid aan de lage kant is – bijvoorbeeld in de winter met de verwarming aan. Dit maakt de kans op nieuwe bloemen ook groter!

Lees ook: Anthurium verzorging: 7 tips op een rij