DIY: een kokedama met een anthurium maken
DIY: een kokedama met een anthurium maken
Foto: Anthurium Info
DIY

DIY: een kokedama met een anthurium maken

Ben jij op zoek naar een originele manier om een plant neer te zetten? Dan is een kokedama misschien wat voor jou. Kokedama is het Japanse woord voor mosbal. De wortels van de plant groeien hierbij in een balletje van mos en aarde, in plaats van in een ‘saaie’ plantenpot. Je kunt een kokedama in de winkel kopen of er zelf een maken, bijvoorbeeld met een anthurium. Om je te helpen, delen we een how to om een kokedama met een anthurium te maken!

Lees ook: Een anthurium op water: zo doe je dat

Benodigdheden

  • Een anthurium plant
  • Plat mos (spagnum)
  • Touw of dun ijzerdraad
  • Schaar

Kokedama met een anthurium maken

Haal de anthurium plant voorzichtig uit de plastic pot. Schud al het losse aarde eraf, en wikkel het mos vervolgens om de wortels heen. Probeer hierbij zoveel mogelijk van de kluit te bedekken met het mos. Zet dit vervolgens vast door het touw om het mos heen te wikkelen. Dit kan met onopvallend touw, of juist met gekleurd touw of draadverlichting om de kokedama extra te versieren. Zit alles goed vast? Dan ben je klaar!

Je kunt de kokedama nu op een schaaltje zetten, maar bijvoorbeeld ook onder een stolp. Of hang ‘m op! Hij mag in ieder geval gezien worden.

DIY: een kokedama met een anthurium maken
Foto: Anthurium Info

Kokedama verzorgen

Besproei de kokedama af en toe met wat water, of zet ‘m even op een schoteltje water zodat-ie het kan opzuigen. Door het mos blijft de kluit lang vochtig en hoef je hem niet snel weer water te geven.

Lees ook: DIY: Gedroogde bloemen in een lijstje