DIY: maak je eigen ijskoude glas van ijs en bloemen
DIY: maak je eigen ijskoude glas van ijs en bloemen
DIY

DIY: maak je eigen ijskoude glas van ijs en bloemen

In cocktailbars worden cocktailglazen vaak verkoeld door er, ruim voordat een drankje wordt ingeschonken, al wat ijsklontjes in te gooien. Zo blijft het glas lekker lang koud. Dit kun je naar een volgend level nemen, door een glas van ijs te maken! Perfect voor een warme zomerse avond, waarop je wel wat verkoeling kunt gebruiken. Enne, dit wordt natuurlijk niet zomaar een glas van ijs, we maken ‘m extra mooi door er eetbare bloemen in te verwerken!

Lees ook: DIY: Tropische vazen gemaakt van fruit

Benodigdheden

Voor het maken van een glas van ijs, heb je 2x een blik of flexibele plastic vorm nodig. Gebruik hier geen glas voor, want als water bevriest zet het uit en zal het glas kapot gaat. Let er daarnaast op dat je niet zomaar bloemen gebruikt, maar eetbare bloemen.

  • 2x een blik of flexibele plastic vormen: de een wat groter dan de ander want ze moeten in elkaar passen
  • Iets wat niet bevriest, zoals maïskorrels, suiker of zout
  • Satéprikker
  • Tape
  • Eetbare bloemen
  • Drank naar keuze

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door ELLE Eten (@elleeten) op

IJskoud glas van ijs en bloemen maken

Begin met het grote blik: giet daar water in, en hang het kleine blik erin. Verzwaar het kleine blik met maïskorrels, zout of suiker. Schuif vervolgens de eetbare bloemen in het water, en verplaats ze met de satéprikker tot alles mooi verdeeld is.

Tevreden? Plak een stuk tape over het kleine blik, en plak het aan de binnenrand van het grote blik vast. Zo blijft alles op zijn plek. Zet het blik daarna in de vriezer, voor minimaal 4 uur.

Als alles het goed bevroren is, haal je het blik uit de vriezer en houd je de buitenkant even onder de koude kraan. Hierdoor komt je ijsglas los en kun je het kleine blik zonder moeite uit het ijsglas halen.

Zet het glas neer en schenk er een drankje naar keuze in. Proost!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door www.mooiwatbloemendoen.nl (@mooiwatbloemendoen) op

Lees ook: DIY: ijsblokjes en waterijsjes met bloemen