DIY: Tropische vazen gemaakt van fruit
DIY: Tropische vazen gemaakt van fruit
Foto: Unsplash
DIY

DIY: Tropische vazen gemaakt van fruit

Op zoek naar leuke decoratiemogelijkheden voor een zomers feestje? Dan hebben wij een super leuk idee voor je! Tropische vazen gemaakt van uitgeholde stukken fruit, zoals ananas, cantaloupe en watermeloen. Een combinatie van bloemen en fruit: zomerser wordt het niet! In dit artikel leggen we uit hoe je ze maakt.

Lees ook: Zo maak je een bloemenkrans voor in je haar

Benodigdheden

  • Grote tropische vruchten
  • Bloemen
  • Bladgroen
  • Scherp mes
  • Lepel

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Caitlin Hartley (@itgirlweddings) op

Tropische vazen maken

Begin met het uitkiezen van een geschikt stuk fruit. Zet ‘m op z’n zij en snijd zo’n 5 cm van de bovenkant af. Haal vervolgens al het fruit aan de binnenkant er met een lepel en mes uit. Dit hebben we nu niet meer nodig, dus gebruik het bijvoorbeeld voor een fruitsalade.

Als het stuk fruit vanbinnen helemaal leeg is, is de ‘vaas’ af. Bekijk welke bloemen en bladgroen je erin wilt zetten en knip die aan de onderkant af zodat ze er mooi inpassen. Herhaal dit met de andere stukken fruit. Zet de tropische vazen vervolgens op een mooie plek neer en je bent klaar!

Vergeet niet dat je echt fruit gebruikt, waardoor de vazen niet lang mooi zullen blijven. Dit is dus echt bedoeld voor eenmalig gebruik, zoals een feestje. De bloemen kun je erna natuurlijk wel nog in een echte vaas zetten, om er wat langer van te kunnen genieten.