Zo maak je een bloemenkrans voor in je haar
Zo maak je een bloemenkrans voor in je haar
Foto: Unsplash
DIY

Zo maak je een bloemenkrans voor in je haar

De bloemenkrans is dé trend van deze zomer. Op Instagram en Pinterest kun je er niet omheen, het is een grote bloemenfestijn. En hoe groter, hoe beter! Wil jij er ook een maken, bijvoorbeeld om op een festival of feestje te dragen? In dit artikel een how to: zo maak je een bloemenkrans voor in je haar!

Benodigdheden

  • Bloemendraad
  • Koperen draad
  • Bloementape
  • Diverse verse bloemen, zoals de anthurium snijbloem, afgeknipt tot ongeveer 5 – 8 cm lang
  • Bladgroen
  • Scherpe schaar

Zo maak je een bloemenkrans

Zet voordat je begint de bloemen één tot twee uur in water, zodat ze voldoende water hebben kunnen opnemen en minder snel zullen verwelken.

Begin met het bloemendraad, en buig dat in een cirkel dat op je hoofd past. Maak de uiteindes aan elkaar vast met bloementape, en omwikkel de cirkel er vervolgens helemaal mee. Pak vervolgens het koperen draad en draai dit een paar keer op dezelfde plek om het frame heen, zodat het goed vast zit. Pak dan het eerste blad en draai het draad eromheen om ‘m vast te maken. Doe dit dakpansgewijs met alle bladeren, totdat de hele krans bedekt is.

Daarna is het tijd voor de bloemen. Maak die op dezelfde manier als de bladeren, door middel van het koperen draad, vast aan de krans. Zorg dat de grootste bloemen op de beste plek van de krans komen zodat dat de eyecatchers worden. Bedenk hierbij ook meteen of je een symmetrische kroon wilt door middel van een vast patroon, of juist een wilde waar geen logica bij komt kijken. Als alle bloemen vastgemaakt zijn, ben je klaar!

Lees ook: DIY: Gedroogde bloemen in een lijstje

Tip

Vergeet niet dat je met verse bloemen werkt en ze dus niet super lang mooi blijven. Besprenkel ze gedurende de dag voorzichtig een paar keer om de bloemen zo lang mogelijk in leven te houden.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op