DIY: Bloempotten van dingen die je al in huis hebt maken
anthurium stekken
DIY

DIY: Bloempotten van dingen die je al in huis hebt maken

In een eerder artikel gaven we al een leuke tip over hoe je bloempotten een nieuw leven kunt geven door ze te verven. Maar het kan nóg creatiever. Namelijk door bloempotten van dingen die je al in huis hebt te maken! Lege kaarsen, potten, blikken en zelfs oude kopjes: niks is te gek. In dit artikel vertellen we je er meer over.

Lees ook: DIY: Plantenpotten schilderen

Lege potten

De volgende keer dat je een lege pot hebt, bewaar die dan. Lege potten kunnen namelijk heel goed dienen als plantenpot. Denk bijvoorbeeld aan een jampot of pot van augurken, die zijn meestal aardig groot. Maak ze goed schoon en haal de stickers eraf. Het is mooi dat potten doorzichtig zijn en qua maat verschillen, want hierdoor zijn ze net wat anders.

Lees ook: Drankflessen als vaas gebruiken: 2 DIY ideeën

Lege blikken

Naast lege potten, kunnen lege conservenblikken ook als bloempot dienen. Hier kun je alle kanten mee op. Heb je een mooi blik gekocht? Dan hoef je na het schoonmaken eigenlijk niet veel meer te doen. Vind je het blik niet zo mooi? Dan kun je de crea bea in jou loslaten! Verf ‘m in een leuk kleurtje of patroontje, of beplak ‘m met folie of textiel. Koop het liefst een blik van minimaal 800 gr, want anders heeft je plant wel erg weinig ruimte om te groeien.

Oude kopjes

Staat jouw kast ook vol met mokken en kopjes die je niet gebruikt? Mooi, want daar kun je ook plantjes in kwijt. Het klinkt misschien wat gek, maar probeer het eens!

Geurkaarsen

Geurkaarsen komen meestal in mooie glazen potten. En als de kaarsen opgebrand zijn, kun je die potten als bloempot gebruiken!