Drankflessen als vaas gebruiken: 2 DIY ideeën
Drankflessen als vaas gebruiken
Foto: Unsplash
DIY

Drankflessen als vaas gebruiken: 2 DIY ideeën

Als jij dit jaar uitgebreid kerst viert, is de kans groot dat er wel een aantal flessen drank doorheen gaan. Gooi die flessen na de feestdagen niet in de glasbak, maar bewaar ze! Je kunt er namelijk hele mooie vazen van maken. Om je te inspireren verzamelden wij twee ideeën om drankflessen als vaas te gebruiken:

Wijnflessen als vazen

Neem een stuk of drie wijnflessen en spoel ze om. Koop een verfspray in een kleur die je mooi vindt, bijvoorbeeld een kleur die goed in je interieur past. Maar met oud en nieuw in het vooruitzicht, is het ook leuk om een zilveren of gouden spray te kopen. Extra feestelijk! Spray de wijnflessen van top tot teen, zodat je geen enkel stukje meer van de wijnfles zelf ziet. Laat ze een uurtje drogen, schenk er wat water in, verdeel er een aantal bloemen over en zet ze samen neer.

Hendrick’s gin fles als vaas

Deze tip is zo mogelijk nog makkelijker dan de wijnflessen. Want de donkerbruine Hendrick’s gin fles is al zo mooi van zichzelf, dat je er eigenlijk niks aan hoeft te veranderen! Bekijk Pinterest maar eens als je meer inspiratie nodig hebt. Spoel de fles goed om, doe er water in, zet er een anthurium snijbloem in en vind er een mooi plekje voor.

Bekijk ook onze andere DIY’s:

Tags