Zo maak je een tafelschikking met bloemen voor tijdens het kerstdiner
een tafelschikking met bloemen voor het kerstdiner
Foto: Seven Couches
DIY

Zo maak je een tafelschikking met bloemen voor tijdens het kerstdiner

Over iets minder dan een maand is het alweer tijd voor kerst! Waarschijnlijk ben je al volop bezig met de kerstversiering in huis, en ook al enige voorbereidingen aan het treffen voor het kerstdiner. Denk daarbij ook eens aan bloemen! Als een boeket, maar ook los in een vaas, en: als tafelschikking! Wij verzamelden twee ideeën voor een tafelschikking met bloemen voor het kerstdiner:

Anthurium met naamkaartje

Blogger Enter My Ettic laat zien dat je de anthurium bloem heel goed kunt gebruiken voor de tafelschikking. Leg een wit servet op een bord, leg daar een anthurium bloem bovenop en maak er een pakketje van door er een lint omheen te strikken, waar je al een naamkaartje aan hebt gehangen. Het ziet er super mooi uit en je gasten zullen zich extra welkom voelen.

Foto: Enter My Ettic

Anthurium met servet

Doordat de anthurium een sterke, bladloze steel heeft, kun je deze bloem ook samen met een servet in een servetring steken. Ga bij voorkeur voor contrasterende kleuren. Blogger Seven Couches laat zien hoe je dat mooi doet:

Foto: Seven Couches

Enne, gooi de anthurium bloemen na het kerstdiner zeker niet weg! Snijd 5 cm van de onderkant van de steel af en zet de bloemen in een schone vaas met kraanwater. Zo kun je er nog lang van genieten! Lees via deze link meer over de verzorging van de anthurium.