DIY: Gedroogde bloemen in een lijstje
Gedroogde bloemen in een lijstje
Foto: Unsplash
DIY

DIY: Gedroogde bloemen in een lijstje

Eén van de trends van 2019 is gedroogde bloemen. Waarschijnlijk klinkt het je een beetje ouderwets in de oren, en denk je meteen aan je oma. Maar het kan heel chique in je interieur staan! Zeker als je ze in een mooi lijstje stopt. En dat is ook nog eens leuk om zelf te doen! Daarom bij deze een DIY met gedroogde bloemen in een lijstje.

Benodigdheden

Om gedroogde bloemen in een lijstje te maken heb je nodig:

  • Bloemen, het liefst dunne
  • Een bloemenpers of een stapel dikke boeken en wat keukenpapier
  • 2 schilderijlijstjes

Gedroogde bloemen in een lijstje maken

Bloemen drogen

Eerst gaan de we bloemen drogen. Dit kun je doen door middel van een bloemenpers, en anders met een stapel dikke boeken. Leg de bloemen tussen twee servetjes en leg dat tussen de boeken. Na zo’n drie weken kun je de bloemen er tussenuit halen en heb je prachtige gedroogde bloemen!

Inlijsten

Vervolgens gaan we de gedroogde bloemen mooi inlijsten. Voor één lijstje heb je twee dezelfde fotolijstjes nodig. Het karton dat als achtergrond van een fotolijstje dient, vervangen we namelijk voor het glas van de voorkant van het andere fotolijstje. Zo wordt het lijstje aan beide kanten transparant! Maar voordat je het glas bovenop het andere legt, leg je er natuurlijk eerst een aantal gedroogde bloemetjes tussen. Zo zijn ze extra mooi zichtbaar!

Ga jij met deze DIY aan de slag? Veel plezier! Bekijk ook: DIY: Een planten wanddecoratie maken

Tags