DIY: een kokedama met een orchidee maken
DIY: een kokedama met een orchidee maken
Foto: Instagram
DIY

DIY: een kokedama met een orchidee maken

Eén van de nieuwste trends op het gebied van kamerplanten is de kokedama. Dit is een kunst met planten afkomstig uit Japan, en betekent letterlijk: mosbal. Je kunt ze kant-en-klaar in de winkel kopen, maar het is natuurlijk ook wel erg leuk om er zelf mee aan de slag te gaan. Een plant die hier erg geschikt voor is, is de orchidee. Deze plant heeft namelijk luchtwortels om voeding mee te tanken, en de pot is eigenlijk alleen nodig om ‘m neer te kunnen zetten. Daarom bij deze een aantal tips om een kokedama met een orchidee te maken. Veel plezier!

Benodigdheden

  • Een orchidee, je kunt zelf kiezen welke soort en maat
  • Plat mos
  • Touw
  • Schaar

Kokedama met een orchidee maken

Begin met de orchidee, deze haal je voorzichtig uit de plastic pot. Wikkel het mos vervolgens om de wortels heen, en probeer zoveel mogelijk van de kluit met het mos te bedekken. Het handigst is om één stuk te gebruiken, geen losse stukken. Dit zet je vast door het touw om het mos heen te wikkelen. Vind je dit nog niet genoeg? Je kunt de kokedama extra versieren met gekleurd touw of draadverlichting.

Kokedama verzorgen

Besproei de kokedama af en toe met een plantenspuit, of zet ‘m even op een schoteltje met water. Door het mos blijft de kluit lang vochtig en hoef je hem niet snel weer water te geven.

Heb je het knutselen te pakken? Bekijk ook deze DIY’s: