De fout die iedereen met kamerplanten maakt als het kouder wordt
Op deze manier kun je kamerplanten buiten neerzetten
Eerste hulp bij verzorging

De fout die iedereen met kamerplanten maakt als het kouder wordt

Yes, de winter is nu echt begonnen. Het is koud en de warme chocolademelk met slagroom is niet aan te slepen. Maar waar wij onszelf in de winter anders verzorgen dan in de zomer, doen we dat bij kamerplanten eigenlijk niet. Best gek, toch? In dit artikel vertellen we meer over de fout die iedereen met kamerplanten maakt als het kouder wordt. Want ook planten hebben in de winter behoefte aan een andere verzorging dan in de zomer!

Lees ook: Zo word je de beste in het verzorgen van kamerplanten: 3 tips

De fout die iedereen met kamerplanten maakt

De meeste mensen laten hun kamerplanten in de winter gewoon op dezelfde plek laten staan als in de zomer. Dat is niet heel gek, maar wel zonde. Want in de winter kan het tochten, en staat de verwarming binnen aan. En als er iets is waar planten niet van houden, is het dat wel. De verwarming trekt het vocht uit de planten, waardoor de bladeren bruin worden. En waar staan planten meestal? Juist, in de buurt van het raam of boven een verwarming. En dat maakt zomers niet uit, want dan tocht het niet en staat de verwarming uit.

Dus, zoek zo snel mogelijk een ander plekje voor je planten uit. Meteen een goede reden voor een kleine restyling in huis! Zet ze het liefst iets verder van de ramen af, maar ook weer niet te ver, want ze moeten nog wel daglicht krijgen. Heb je geen andere plek dan in de buurt van de verwarming? Benevel de bladeren dan af en toe met een plantenspuit.

Lees ook: 5 leuke plantenverstuivers op een rij

View this post on Instagram

'Tranquil Dawn' is de trendkleur van 2020, volgens verfmerk Flexa. Elk jaar komen kleurspecialisten, internationale designexperts en architecten bij elkaar om de nieuwste wereldwijde trends te bespreken. Vervolgens worden deze inzichten vertaald naar één hoofdkleur voor 2020. In een nieuw artikel lees je er meer over én vind je een heleboel inspiratie! #linkinbio #TranquilDawn #trendkleur #trendkleur2020 #flexa #interieur #interieurtrend #bloomupyourlife #orchidee #orchid #orchideeën #orchidlover #orchidlovers #orchidlover🌸 #rozeplant #planteninhuis #groeninhuis #plantennials #planteninspiratie #groenwonen #groenevingers #planten #plants #plantlovers #plantenliefde #kamerplantenclub #interieurs #interieurinspiratie #💚 #🌿

A post shared by Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) on