De beste manier om je planten water te geven: 4 tips
Dit is de beste manier om je planten water te geven
Eerste hulp bij verzorging

De beste manier om je planten water te geven: 4 tips

Planten water geven, het kan best een dingetje zijn. Want hoe goed je alle adviezen ook opvolgt, toch gaat er wel eens een plant dood. En dat is niet gek, want de ene plant heeft nou eenmaal meer aandacht nodig dan de andere. Daarom hebben wij vier tips op een rij gezet, waarmee jij achter de beste manier om je planten water te geven komt. Succes!

Lees ook: DIY: een zelf watergevende bloempot maken

De beste manier om je planten water te geven

Maak één iemand verantwoordelijk

Als je in huis één iemand verantwoordelijk maakt voor het wateren van de planten, zullen ze nooit te veel of juist te weinig water krijgen. En je weet wie je erop aan moet spreken als er toch een plant doodgaat. 😉

Geef geen water omdat het ’tijd’ is

Zorg ervoor dat je je planten leert kennen en ontdekt hoe vaak ze water nodig hebben. Dat werkt altijd beter dan vasthouden aan twee keer per week omdat je dat ergens gelezen hebt.

Giet overtollig water weg

Als een plant te veel water krijgt, kan hij gaan rotten. Giet daarom na een half uur overtollig water weg, of zet je planten tijdelijk op een afdruiprek.

Gebruik water op kamertemperatuur

Als je je planten ijskoud water geeft, schrikken ze. Zeker als ze uit een tropisch klimaat komen, zoals de anthurium en orchidee. Gebruik daarom liever water op kamertemperatuur.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op