Anthurium verpotten: een aantal tips die je hierbij helpen
Een anthurium verpotten
Eerste hulp bij verzorging

Een anthurium verpotten: een aantal tips

Als een anthurium plant te groot is geworden voor haar pot, dan kun je haar verpotten. Doe dit het liefst in het voorjaar, omdat de lichte dagen helpen bij het stimuleren van knopvorming. Maar later in het jaar kan het natuurlijk ook. Wil jij jouw anthurium verpotten? Lees dan zeker even verder voor een aantal tips.

Anthurium verpotten

Gebruik een plantenbak die een diameter van minimaal 20% groter dan de oude heeft, om er zeker van te zijn dat de anthurium plant hier nog in kan groeien. Anders kun je volgend jaar weer aan de slag. 😉 Vul het oude grond met speciale anthurium potgrond aan, waar je een beetje anthuriumvoeding doorheen mengt. Nu kan de plant weer even vooruit!

Anthurium potplant verzorging

De anthurium plant kun je in de zomer het beste twee keer per week water geven, in de winter is een keer per week voldoende. Probeer ervoor te zorgen dat de grond nooit droog staat, maar dat de plant ook niet verdrinkt. Het is dus niet de bedoeling dat er watervorming onderin de pot ontstaat.

Staat jouw anthurium in de woonkamer? Daar kan de luchtvochtigheid, zeker in de winter met de verwarming aan, aan de lage kant zijn. Besproei je plant daarom af en toe even met wat water. Dit maakt de kans op nieuwe bloemen groter en helpt de plant gezond te blijven!

Lees ook: Anthurium verzorging: 7 tips op een rij