Wat te doen als een anthurium niet bloeit? Een aantal tips
Wat te doen als je anthurium niet bloeit
Eerste hulp bij verzorging

Wat te doen als een anthurium niet bloeit? Een aantal tips

Een anthurium plant kan het hele jaar door bloeien, maar doet dat meestal in golven. Een paar maanden wel, dan weer een paar maanden niet. De cyclus begint telkens weer opnieuw. Bij een goede verzorging gaat dat eigenlijk vanzelf en hoef je er niet veel voor te doen. Maar wat nou als je anthurium niet bloeit? We zetten een aantal tips op een rij.

Zomer vs. winter

In de winter geeft een anthurium plant meestal iets minder bloemen dan in de zomer. In de zomer ontwaakt de plant uit z’n winterslaap en krijgt-ie er weer zin in. Hier kun je dus over het algemeen niet zoveel aan doen.

Als een anthurium niet bloeit

Als jouw anthurium al een langere tijd niet bloeit, kun je de plant een handje helpen. Geef zes weken tot twee maanden geen voeding, en geef ook weinig water. Na die periode begin je weer met voeding en meer water geven. Doe dit het liefst in het voorjaar, zodat als de zon weer vaker schijnt de anthurium mooi tot bloei kan komen. Dit zorgt er eigenlijk altijd voor dat de anthurium weer gaat bloeien.

De beste anthurium verzorging

Je kunt je anthurium plant in de zomer het beste twee keer per week water geven, in de winter is een keer per week voldoende. Probeer ervoor te zorgen dat de grond nooit droog staat, maar dat de plant ook niet verdrinkt. Het is dus niet de bedoeling dat er watervorming onderin de pot ontstaat.

Lees ook: Anthurium verzorging: 7 tips op een rij