Orchidee potgrond gebruiken: een aantal tips om je plant mooi te houden
Orchidee potgrond gebruiken
Eerste hulp bij verzorging

Orchidee potgrond gebruiken: een aantal tips

Als je een of meerdere orchidee(ën) in huis hebt, is het verstandig om speciale orchidee potgrond te kopen. Een orchidee krijgt via de wortels lucht binnen, dus de grond waarin hij staat moet open en luchtig zijn. Gewone potgrond is veel te dicht, daar kan de plant niet in ademen. In dit artikel leggen we uit hoe je orchidee potgrond gebruikt en het beste voor de plant zorgt.

Orchidee potgrond gebruiken

Je gaat als volgt te werk. Til de orchidee op, verwijder zoveel mogelijk oude grond en knip droge of beschadigde wortels af. Pak een schone pot, en leg onderin de pot een laag hydrokorrels. Dit zorgt voor een goede vochthuishouding in de pot. Leg daar vervolgens een laag verse orchidee potgrond op. Dompel de plant eerst in lauw water en zet ‘m dan in de pot. Vul de pot tot de top met potgrond, en druk het vervolgens losjes aan. Geef ‘m voldoende water en je plant is klaar.

Lees ook: Is je orchidee uitgebloeid? Zo breng je ‘m opnieuw tot leven

Een orchidee water geven

In de zomer heeft een orchidee maar één keer per week water nodig en in de winter is één keer per tien dagen voldoende. De beste manier om je orchidee water te geven, is door een laagje water in je wasbak te laten staan en de plant daar even in te zetten. Vind je dit te veel gedoe? Schenk het water dan op de grond van de pot, en niet op de orchidee zelf. Let er wel op dat er geen laagje water in de pot komt te staan, je wilt je plant natuurlijk niet verdrinken.

Lees ook: Orchidee verzorging: Hoe zorg je het beste voor deze plant?