Zo houd je een bos bloemen zo lang mogelijk mooi in de zomer
Bloemen zo lang mogelijk mooi houden
Eerste hulp bij verzorging

Zo houd je een bos bloemen zo lang mogelijk mooi in de zomer

Als je een bos bloemen krijgt of koopt, wil je ze natuurlijk zo lang mogelijk in leven houden. En de juiste verzorging draagt daar zeker aan bij. We zetten een aantal tips op een rij, waarmee je een bos bloemen zo lang mogelijk mooi houdt.

Een goede start

Een goed begin is het halve werk. Dus verwijder als eerst alle verpakkingen en elastiekjes. Daarna snijd je een cm van de onderkant van de stelen schuin af, zodat ze weer lekker veel water kunnen opnemen. Doe dit met een scherp mesje en niet met een schaar, want daarmee kun je de stelen beschadigen. Verwijder ook de onderste bladeren van de steel, want hier kunnen bacteriën zich gemakkelijk op vermeerderen, waardoor stelen gaan rotten en bloemen eerder dood. Zet de bloemen vervolgens in een schone vaas met een laagje kraanwater van ongeveer 30 cm. Je kunt snijbloemenvoedsel gebruiken, maar het is niet noodzakelijk.

De juiste plek

Een ander belangrijk punt is de plaats waar je de bloemen neerzet. De juiste plek helpt namelijk ook om de bloemen zo lang mogelijk mooi te houden. Kies een plek waar geen direct zonlicht komt, want anders kunnen de blaadjes van de bloemen uitdrogen en verbranden. Bloemen doen het het best in een koele omgeving waar geen grote temperatuurschommelingen zijn. Zet ze dus niet op de tocht of in de buurt van een verwarming. Pas ook op met rijpend fruit, en vooral bananen. Fruit scheidt tijdens het rijpingsproces veel ethyleengas uit, wat ervoor zorgt dat het bloeiproces van bloemen versneld wordt. En dat willen we nou juist níet! 😉

Nazorg

Als je bovenstaande stappen hebt doorlopen, kun je achterover leunen en van je bloemen genieten. Maar, ververs het water ongeveer één keer per week. En als je dan toch bezig bent: snijd nog een cm van de onderkant van de steel af.

Op deze manier kun je een bos bloemen zo lang mogelijk mooi houden! Lees via deze link meer over de verzorging van bloemen en planten