Anthurium snijbloemen verzorgen: 3 tips
Anthurium snijbloemen verzorgen: 3 tips
Floratales

Anthurium snijbloemen verzorgen: 3 tips

Anthurium snijbloemen zijn ontzettend veelzijdig. Ze zijn verkrijgbaar in de meest uiteenlopende kleuren en kleurencombinaties. Geheel één kleur, meerdere kleuren in één, en diverse patronen. Echt een must-have voor in huis, dus! Daarnaast hebben ze in principe niet veel verzorging nodig, maar met wat extra aandacht kunnen ze wel twee tot drie weken mooi in de vaas staan. Daarom in dit artikel: zo kun je het beste je anthurium snijbloemen verzorgen.

Lees ook: Bloemschikken tips: in 4 stappen een prachtig boeket

Anthurium snijbloemen verzorgen

In de vaas

Begin met het afsnijden van ongeveer 5 cm van de onderkant van de steel van de anthurium snijbloemen. Zet ze vervolgens in een schone vaas met kraanwater. De anthurium is erg schoon en houdt het water helder en schoon. De bloemen hebben geen snijbloemenvoedsel nodig, maar verdragen het wel. Als je een gemengd boeket met daarin anthurium snijbloemen hebt, is het dus geen probleem om snijbloemenvoedsel toe te voegen.

De beste plek

Als de anthurium snijbloemen eenmaal mooi in de vaas staan, ga je op zoek naar een mooie plek in huis om ze neer te zetten. Ze staan liefst zo licht mogelijk, maar niet in direct zonlicht. Kijk uit met tocht, warmte van een radiator en fruit.

Verversen

Na een week kun je het beste het water van de bloemen verversen. Snijd ook meteen 1 cm van de stelen af. Op deze manier zullen de anthurium snijbloemen zo’n twee tot drie weken mooi bloeien en kun je er lekker lang van genieten.

Lees ook: 3 dingen die je níet moet doen bij een anthurium

Tags