3 dingen die je níet moet doen bij een anthurium
Eerste hulp bij verzorging

3 dingen die je níet moet doen bij een anthurium

Meestal geven we tips over de dingen die je wél moet doen om je planten in leven te houden. Maar het is natuurlijk ook handig om te weten welke dingen je juist níet moet doen. Want je kunt je plant nog zo goed verzorgen, als je dingen doet die je plant niet helpen, lijdt je plant daar alsnog onder. We deelden onlangs al 5 dingen die je niet moet doen bij een orchidee, en in dit artikel vind je 3 dingen die je niet doen bij een anthurium.

In direct zonlicht zetten

De anthurium staat het liefst zo licht mogelijk, maar níet in direct zonlicht. Dan kunnen haar bladeren namelijk verbranden. Het is een echte warmteliefhebber, dus pas wel op dat je je plant niet op een donkere plek zet. Daar zal de anthurium namelijk minder bloemen geven. Houd je plant ook uit de buurt van tocht en zet haar niet te dicht bij een hete radiator. Bij een temperatuur tussen de 20°C en de 22°C bloeit een anthurium het best.

Weggooien na de bloei

Gooi een anthurium plant niet weg nadat haar bloemen uitgebloeid zijn, maar wacht rustig af. Bij een juiste verzorging en regelmatige bemesting maakt de anthurium namelijk het hele jaar door nieuwe bloemen aan. Meestal is er een cyclus van drie maanden bloei, een aantal maanden geen bloei en dan weer drie maanden bloei.

Komen er geen nieuwe bloemen? Dan kun je je plant een handje helpen. Geef haar zes weken tot twee maanden geen voeding, en geef ook weinig water. Na die periode begin je weer met voeding en meer water geven. Doe dit het liefst in het voorjaar, zodat als de zon weer vaker schijnt de anthurium mooi tot bloei kan komen. Dit zorgt er eigenlijk altijd voor dat de anthurium weer gaat bloeien.

Te veel water geven

Als je de anthurium plant te veel water geeft, kunnen de wortels gaan rotten. Wortelrot ontstaat namelijk door stagnerend water. Let goed op dat je pas water geeft als de potgrond vrij droog aanvoelt en gebruik goed doorlatende potgrond.

Lees ook: Anthurium verzorging: 7 tips op een rij