3 tips voor de verzorging van een orchidee
Tips voor een orchidee met gele bladeren
Eerste hulp bij verzorging

3 tips voor de verzorging van een orchidee

De orchidee behoort tot één van de allergrootste plantenfamilies op aarde en valt op vanwege haar bijzondere bloemen. Het is een subtropische plant, die oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië en Australië komt. In dit artikel delen we drie tips voor de verzorging van een orchidee, zodat je extra lang van je plant kunt genieten.

De beste plek

De orchidee houdt van veel zon, maar kan niet tegen direct zonlicht. Te veel warmte vindt de plant niet fijn, dus houd haar ook weg bij de verwarming. De ideale kamertemperatuur voor een orchidee ligt tussen de 20 en 22 graden. Pas op met fruit in de buurt van je plant, want sommige soorten fruit scheiden een bepaalde gas uit waardoor hij sneller veroudert.

Water geven

In de zomer heeft de orchidee maar één keer per week water nodig. In de winter is één keer per tien dagen voldoende. De beste manier om je orchidee water te geven, is door een laagje water in je wasbak te laten staan en de plant daar even in te zetten. Doe dit het liefste in de ochtend, want dan kan de orchidee het water het beste opnemen. In de winter kun je je orchidee ook af en toe even met wat water besprenkelen, om de luchtvochtigheid iets te verhogen. Let wel op dat je de bloemen niet raakt, want die kunnen daar bruine vlekken door krijgen.

Voeding

Naast water heeft een orchidee ook voeding nodig. Gebruik hier het liefst vloeibare meststof voor, die speciaal voor de orchidee is ontwikkeld. Hier zitten namelijk voedingsstoffen in, die voor gezonde wortels en stralende bladeren zorgen.

Lees ook: In deze winkels en webshops kun je een orchidee kopen