Bloemschikken tips: in 4 stappen een prachtig boeket
Bloemen zo lang mogelijk mooi houden
Happy living

Bloemschikken tips: in 4 stappen een prachtig boeket

Bloemschikken is terug! Wij vonden het stiekem altijd al geweldig om te doen, maar nu mogen we het weer van de daken schreeuwen. 😉 Misschien komt de opleving door de bloemen bezorgservices van tegenwoordig? Of doordat Instagram vol staat met de meest bijzondere bloemen? Either way, als je een mooi boeket hebt ontvangen of uitgezocht, moet je nog wel even weten hoe je die thuis mooi neerzet. Daarom zetten we onze bloemschikken tips op een rij. Zo zet je een bos bloemen in vier stappen mooi in de vaas!

Lees ook: Workshops bloemschikken: een aantal aanraders op een rij

Verzorgen

De eerste stap van bloemschikken is het verzorgen van de bloemen. Maak je vaas goed schoon, dat doodt de bacteriën en zorgt ervoor dat je bloemen langer vers blijven. Vul de vaas voor een derde met water en voeg eventueel een zakje bloemenvoeding toe. Snijd de stelen van de bloemen schuin af, zodat ze het water en de voedingsstoffen optimaal kunnen opnemen.

Verdelen

De tweede stap is het sorteren van de bloemen. Verdeel ze in drie stapels: sterke stelen, zachte stelen en hoge bloemen. Dit komt bij de volgende stap goed van pas.

Frame bouwen

Creëer vervolgens een stevig frame door eerst de bloemen met sterke stelen in de vaas te zetten. Als die eenmaal staan, voeg je de zachte bloemen toe. Zo worden die gedragen door de sterke stelen. Je eindigt met de hoge bloemen. Hierdoor voorkom je symmetrie en creëer je een echt opvallend boeket.

Aanpassen

Neem als alle bloemen toegevoegd zijn een stapje achteruit en bekijk de vaas goed. Draai hem ook even een paar keer, om te bekijken of overal evenveel bloemen zitten. Pas aan waar nodig, daarna ben je klaar!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Bonus tip

Nog een laatste tip: ververs het water in de vaas om de drie dagen en snijd eventueel nog een cm van de onderkant van de stelen af. Zo kunnen de bloemen weer veel vers water opnemen en zullen ze langer blijven staan.

Lees ook: 3 handige tips voor bloemen fotografie