4 styling ideeën met orchideeën
4 styling ideeën met orchideeën
Happy living

4 styling ideeën met orchideeën

De orchideeënfamilie is een van de grootste plantenfamilies op aarde en de plant is in heel veel verschillende vormen en kleuren verkrijgbaar. Daardoor is er altijd wel een orchidee die in jouw interieur past, en zijn er diverse manieren om ze te stylen. Om je daarin te inspireren, zetten we 4 styling ideeën met orchideeën op een rij.

Lees ook: 3 tips voor de verzorging van een orchidee

In de badkamer

Orchideeën komen uit de tropen, wat betekent dat ze graag in een warme en vochtige omgeving staan. De badkamer is hier dus ideaal voor! De orchidee heeft alleen wel licht nodig, dus als je geen ramen in je badkamer hebt moet je haar af en toe even in indirect zonlicht zetten.

In een kokedama

De kokedama is een van de nieuwste trends. Dit is een kunst met planten afkomstig uit Japan, en betekent letterlijk: mosbal. Je kunt ze kant-en-klaar in de winkel kopen, maar het is ook erg leuk om er zelf mee een te maken. De orchidee is hier erg geschikt voor! Deze plant heeft namelijk luchtwortels om voeding mee te tanken, en de pot is eigenlijk alleen nodig om ‘m neer te kunnen zetten.

Lees ook: DIY: een kokedama met een orchidee maken

Contrasterend

Omdat de orchidee in zoveel verschillende kleuren komt, kan ze goed als eyecatcher worden neergezet. Denk bijvoorbeeld aan een orchidee met panterprint, of juist een variant voor een muur in een contrasterende kleur, waarmee je voor een knallend effect zorgt.

Een Paastafel vol bloemen: 3 tips

Als snijbloem

Je kent de orchidee waarschijnlijk alleen als plant, maar ze doet het ook goed als snijbloem! Orchidee snijbloemen zijn bij sommige bloemisten te koop, maar je kunt de bloemen natuurlijk ook zelf van een plant afsnijden. Om dit op de goede manier te doen en er zo lang mogelijk plezier van te hebben, hebben we in dit artikel een aantal tips op een rij gezet.

Een orchidee als snijbloem gebruiken

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan dit Pinterest bord, vol styling ideeën met orchideeën!