Elke kleur heeft een boodschap - Bloomifique
Happy living Interieur

Elke kleur heeft een boodschap

Elke kleur heeft een boodschap
Iedereen geeft wel eens een bloemetje of een plant cadeau. Het is mooi om jouw gevoel hiermee aan iemand duidelijk te kunnen maken. Dat doe je door een bepaalde plant of boeket te kiezen, maar ook de kleur hiervan is belangrijk. De kleur van een plant of bloem brengt een bepaalde boodschap, het heeft een bepaalde betekenis. Heb jij hier weleens over nagedacht bij het geven van een plant of boeket? Welke kleur betekent eigenlijk wat? Hieronder hebben wij de betekenissen van een aantal kleuren voor je op een rijtje gezet. Het is vooral leuk, maar zeker ook handig om te weten als je een plant of boeket weggeeft.

Rood
De kleur rood staat natuurlijk voor liefde, romantiek, passie, verleiding, tederheid, hartstocht en warmte. Ideaal dus om aan een geliefde te geven. Maar, rood is ook de kleur van kracht en energie.

Wit
Deze kleur staat voor puurheid, reinheid, frisheid, volmaaktheid, eenvoud en zuiverheid. De kleur wit past bij geboorte en bruiloft, want het geeft natuurlijke liefde weer, maar dit is ook een geschikte kleur bij begrafenissen.

Roze
De kleur roze staat voor onschuld, romantiek en tederheid. Een boeket of plant in deze kleur is zoet en geeft blijdschap weer en is uitermate geschikt om aan iemand duidelijk te maken dat je hem/haar lief vindt.

Geel
De betekenis van geel is energie, vrolijkheid, vreugde, kracht en groei evenals warmte, zon, lente, zomer en een nieuw begin. Een gele plant is een geschikt cadeau om iemand kracht te geven of een hart onder de riem te steken.

Oranje
Gezelligheid, vrolijkheid en plezier zijn de voornaamste kenmerken van de kleur oranje. Maar deze kleur symboliseert ook optimisme, kracht, aandacht en warmte. Onze nationale kleur is oranje, waardoor deze kleur bij ons ook zeker een feestelijk tintje heeft.

Paars
De kleur paars staat voor waardigheid, ernst en rouw en daarom wordt deze kleur ook vaak gekozen om iemand te condoleren.

Er zijn nog veel meer kleuren en elke kleur heeft zijn eigen betekenis. Dit betekent natuurlijk niet dat je de symbolische betekenis van de kleur altijd moet toepassen! Houdt iemand van een bepaalde kleur? Dan maak je die persoon waarschijnlijk het meest blij met een plant in zijn lievelingskleur. Bloemen en planten zijn namelijk altijd leuk om te geven én leuk om te krijgen.