Ontspanningstherapie - Bloomifique
Happy living

Ontspanningstherapie

In deze tijd waarin een hoop mensen thuis werken en alles snel moet, is het verzorgen van planten – water geven, knippen, verpotten – als een meditatief moment op de dag. Even met iets simpels en tastbaars bezig zijn, in een complexe wereld vol computers en telefoons. Kijken hoe een plant groeit, heeft ook dat vertragende effect.  

Ben je één van de velen die aan het thuiswerken is, zorg dan geregeld voor afleiding; pak die momenten om eens te kijken hoe het met je planten gaat. Het wordt vanzelf een soort ontspanningstherapie, het is leuk om te zien hoe je planten groeien. Zie je bijzonderheden, fotografeer deze dan. Want ook de tijdlijn van je socials moet worden gevuld. Nu er even geen zonnige plaatjes vanaf het terras en fijne foto’s vanuit het lentegras geplaatst kunnen worden, kan je de natuur naar binnen halen! 

Manta More

Zeker op Instagram is een ware community rondom planten ontstaan, het sociale medium is een belangrijke inspiratiebron voor plantenliefhebbers. Deze interesse voor planten komt voort uit het groter wordende bewustzijn van mensen over hun omgeving, de natuur en gezond eten. Bloemen en planten liggen in het verlengde daarvan. Planten in huis geven een goed gevoel, onbewust hebben we namelijk behoefte aan groen om ons heen, we zijn immers allemaal onderdeel van de natuur. In de gekke wereld van vandaag de dag verzachten planten in huis dat gemis aan natuur een beetje. Wat ook wel wordt gezegd, is dat groen de ‘oermens’ in onsgeruststelt: door de planten lijkt het alsof we ons in een voedselrijke omgeving bevinden.

Als je éénmaal in de plantenwereld zit, wil je steeds weer iets nieuwsIets anders en bijzonders: ‘gekke’, exotische en zeldzame planten met bijzondere vormen en kleurenOp Instagram vergaap je je aan bijzondere planten. Het wordt bijna een verslaving zonder dat je er erg in hebt. 

En het allermooiste bijeffect; je vult niet alleen je tijdlijn, maar ondersteunt ook de bloemenindustrie nog eens in deze onzekere tijden met je verse aankopen!