Paarse phalaenopsis planten: voor elk wat wils! - Bloomifique
Flora Facts Interieur

Paarse phalaenopsis planten: voor elk wat wils!

De pantone lente- en zomerkleuren van 2020 is een kleurenpalet van 12 kleuren. Een mix van erfgoed en traditie met kleurrijk en jeugdig, waarbij Pantone 18-3513 ‘Grape Compote’ direct opvalt. Deze kleur is een compositie van mysterieuze en zachtpaarse tinten’, zoals Pantone zelf omschrijft.  

Pantone

Opvallend is dat ook onder julliede plantenliefhebbers, steeds meer vraag is naar de kleur paars. Hierbij niet alleen naar zachte tinten van deze kleur, maar zeker ook de wat hardere en donkerdere paarse kleuren. Dit fleurt de boel op, het is een originele kleur en ook een mooie aanvulling op de groene planten die je waarschijnlijk al in huis hebt staan. 

Nu is het zo dat er voor buiten in de tuin keuze zat is in dit kleursegment, maar voor kamerplanten met deze kleur valt dit wel een beetje tegen. In het tuincentrum moet ik goed zoeken, maar in het paarse segment blijken toch zeker mogelijkheden om je woon-, slaap-, badkamer of andere ruimte in huis op te fleuren in allerlei tinten paars met verschillende vormen en planthoogten. Kortom voor elk wat wils! 

Mijn huis is inmiddels opgefleurd met verschillende phalaenopsis planten zoals hieronder. Welke is jouw favoriet? 

Anthura Andorra
Anthura Montpellier
Anthura Catalina
Anthura Durban
Anthura Las Palmas
Anthura Pasadena
Anthura Santiago
Anthura Stellenbosch
Anthura Vienna