Een orchidee als snijbloem gebruiken: zo doe je dat
Een orchidee als snijbloem gebruiken
Floratales

Een orchidee als snijbloem gebruiken: zo doe je dat

Je kent de orchidee waarschijnlijk alleen als plant, maar ze doen het ook goed als snijbloem! Ze zijn bij sommige bloemisten te koop, maar je kunt de bloemen ook zelf een van een plant afsnijden. Om dit op de goede manier te doen en er zo lang mogelijk plezier van te hebben, zetten we een aantal tips op een rij.

De orchidee

De orchidee is verkrijgbaar in veel diverse kleuren: van pastel tot knalroze, en van een tijgerprint tot felgroen. Hierdoor is er voor elke interieurstijl wel een bijpassende orchidee te vinden. Zet ‘m in een opvallende vaas en je hebt meteen een echte eyecatcher staan.

Lees ook: Dit zijn de 7 populairste soorten orchideeën

Een orchidee als snijbloem

Als je een bloemstengel van een orchidee in een aparte vaas wilt zetten, kun je het beste wachten tot de bloemen op hun mooist zijn. Dat is meestal zo’n twee dagen nadat ze zijn geopend. Gebruik een schoon mes en snijd de bloemstengel helemaal onderaan af; de steel moet zo lang mogelijk zijn. Zorg dat je de steel schuin afsnijdt, want op die manier kan hij voldoende water opnemen. Zet de bloemstengel vervolgens direct in een vaas met lauw water, op een plekje in de schaduw.

Let op dat de bloemen niet onder water staan en houd ze uit de buurt bij fruit, want dat produceert gassen die ervoor zorgen dat je orchidee snel veroudert. Haal de bloemen na vijf dagen uit de vaas en snijd weer zo’n 2 cm schuin van de onderkant af. Zet ze vervolgens weer terug in vers lauwwarm water.

Lees ook: In deze winkels en webshops kun je een orchidee kopen