Op deze manier kun je kamerplanten buiten neerzetten
Op deze manier kun je kamerplanten buiten neerzetten
Floratales

Op deze manier kun je kamerplanten buiten neerzetten

Kamerplanten staan meestal binnen, ze heten niet voor niets ‘kamer’planten. Binnen zijn de omstandigheden over het algemeen constant en zijn er geen grote temperatuurschommelingen. Maar als de vorst ’s nachts voorbij is, vanaf eind mei, kun je sommige kamerplanten best mee naar buiten nemen. Voor veel kamerplanten is dit juist goed, want ze krijgen er meer licht en de luchtvochtigheid is er beter. En een flinke regenbui zo nu en dan vinden ze ook geen enkel probleem. Er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten bij kamerplanten buiten neerzetten. In dit artikel een paar tips!

Lees ook: De 4 makkelijkste kamerplanten op een rij

Kamerplanten buiten neerzetten

Wennen

Kamerplanten die normaal gesproken altijd binnen staan, moeten eraan wennen om buiten te staan. Daarom kun je je kamerplanten het best op een bewolkte dag voor het eerst een uurtje buiten op een beschaduwde plek zetten. Doe dit zo’n vijf dagen achter elkaar, zodat de overgang geleidelijk gaat. Daarna kun je ze lekker buiten laten staan, afhankelijk van de plant op een zonnige of schaduwrijke plek.

Plantenpot

Check voordat je je kamerplanten buiten neerzet, of de pot drainage gaten aan de onderkant heeft. Zo zal de plant niet verdrinken na de eerste regenbui en kan het overtollige water gewoon wegsijpelen.

Water geven

Maar let er ook op dat je kamerplanten niet te weinig water krijgen. Kamerplanten die binnen maar een keer per week water krijgen, hebben buiten veel meer water nodig. Ze drogen buiten namelijk veel sneller uit. Check ze dus het liefst elke dag even, tenzij het heeft geregend.

Soorten kamerplanten

Voorbeelden van kamerplanten die je in de zomer buiten kunt zetten, zijn de begonia, yucca en alle vetplantjes en cactussen. Ook een aantal orchideeën soorten doen het buiten goed, zoals de Cymbidium, Dendrobium en de Cambria-achtige. Let er wel op dat de temperatuur niet lager dan 9 graden Celsius en hoger dan 25 is. Zet ze het lieft uit de wind en in de schaduw neer.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op