De 4 makkelijkste kamerplanten op een rij
Orchidee potgrond gebruiken
Floratales

De 4 makkelijkste kamerplanten op een rij

Planten zijn leuk om in huis te hebben. Ze creëren sfeer en levendigheid in het interieur en zorgen voor een schonere lucht. Maar als je veel van huis bent, of niet gezegend bent met groene vingers, is het wat moeilijker om voor je planten te zorgen. Daarom in dit artikel: de 4 makkelijkste kamerplanten op een rij.

Aloë Vera

Zelfs al zou je moeite doen, dan krijg je de Aloë Vera niet dood. Deze vetplant slaat water in zijn stam en bladeren op, voor later gebruik. De Aloë Vera kan op zowel een donkere als lichte plek in huis staan, en je kunt er zo een stengel van afknippen – voor zijn genezende werking als je je verbrand hebt bijvoorbeeld. Hij groeit gewoon door! Daarnaast is het een goede graadmeter: als de plant bruine plekjes krijgt, is dat een teken dat de lucht sterk verontreinigd is.

Anthurium

De anthurium bloeit het hele jaar door en is daarom een ideale plant voor mensen die niet zulke groene vingers hebben. De plant heeft weinig verzorging nodig: geef haar in de zomer het liefst twee keer per week water, en in de winter één keer. Zijn de bloemen toch uitgebloeid? Wacht dan rustig af, want er komen gewoon weer nieuwe bloemen aan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Monstera

De Monstera heeft grote ronde bladeren met gaten erin, en ken je vast wel van Instagram. Het is namelijk een erg populaire en fotogenieke plant! Maar gelukkig ook erg makkelijk qua verzorging: hij kan op een donkere plek staan en heeft niet al te veel water nodig. De Monstera houdt van klimmen en een steel kan wel 20 meter lang worden!

Orchidee

De orchidee heeft niet veel aandacht nodig, en staat het liefst op een donkere plek. De plant is geen grote waterverbruiker: in de zomer is één keer per week water geven voldoende en in de winter één keer per tien dagen.

Lees ook: 3 vragen die je moet stellen voordat je een nieuwe plant koopt