De 2 bekendste soorten anthuriums
soorten anthuriums
Floratales

De 2 bekendste soorten anthuriums

De anthurium komt uit Zuid-Amerika en bestaat uit meer dan 600 soorten. De bekendste zijn de flamingoplant (Anthurium scherzerianum) en de lakanthurium (Anthurium andreanum). Het woord Anthurium komt van Anthos (bloei) en Oura (staart). Deze naam is te danken aan de bloemen. De anthurium is namelijk een van de weinige bloeiende kamerplanten die het hele jaar door bloemen maakt. In dit artikel vertellen we wat meer over deze twee soorten anthuriums en hoe je ze uit elkaar kunt houden.

Flamingoplant

De flamingoplant is de eerste anthurium soort dat gevonden werd, en is ook meteen de bekendste. Deze bloem bestaat uit een rond- of eivormig schutblad met een dunne, gekrulde bloeikolf.

De naam geeft het al een beetje weg: de flamingoplant is verkrijgbaar in het felroze. Daarnaast kun je ‘m ook in andere felle kleuren kopen, zoals oranje en paars.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Lakanthurium

De lakanthurium lijkt veel op de flamingoplant, maar heeft een plastic en lakachtige glans. Daarnaast verschillen de twee soorten in hun bloeiwijze. De lakanthurium heeft namelijk geen dunne, gekrulde bloeikolf, maar juist een dikke, rechte bloeikolf. Ook is de lakanthurium te herkennen aan het schutblad, dat de vorm van een hart heeft.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Beide soorten anthuriums zijn als potplant en als snijbloem verkrijgbaar. Lees in dit artikel meer over de verzorging van de anthurium.

Tags