3 feiten over anthurium bloemen en planten die je vast nog niet kende
nieuwe soorten anthurium potplanten
Floratales

3 feiten over anthurium bloemen en planten die je vast nog niet kende

Wij zijn groot fan van anthurium snijbloemen en anthurium potplanten, en zijn daarom altijd op zoek naar meer informatie en nieuwe soorten. Vandaag hebben we 3 leuke feitjes over anthurium op een rij gezet, die je vast nog niet kende!

Het hele jaar door in bloei

De anthurium kan het hele jaar door bloeien. Daarom is het een ideale plant voor mensen die hun groene vingers nog niet zo ontwikkeld hebben. Ze heeft weinig verzorging nodig en bloeit maandenlang. Zijn de bloemen toch uitgebloeid? Wacht dan rustig af, want er komen gewoon weer nieuwe bloemen aan!

De bloemen

Je zou denken dat het gekleurde, hartvormige schutblad van de anthurium de bloem is, omdat deze meteen opvalt. Maar dat is niet zo! De echte bloemen van de anthurium bestaan uit kleine bobbeltjes op de kolf, oftewel de spadix. Het schutblad heeft als functie de bloem te beschermen.

4 nieuwe soorten anthurium snijbloemen

Meer dan 600 soorten

De anthurium komt uit tropisch Amerika en er bestaan meer dan 600 soorten. De bekendste zijn de flamingoplant (Anthurium scherzerianum) en de lakanthurium (Anthurium andreanum). De flamingoplant is verkrijgbaar in felroze en andere felle kleuren. De lakanthurium heeft een onmiskenbare, haast plastic en lakachtige, glans.

Verder verschillen ze in hun bloeiwijze. Bij de flamingoplant bestaat de bloem uit een rond- of eivormig schutblad met een dunne, gekrulde bloeikolf. De lakanthurium heeft juist een dikke, rechte bloeikolf, en het schutblad heeft de vorm van een hart. Beide zijn ze verkrijgbaar als potplant en snijbloem.

Lees ook: Wat te doen als een anthurium niet bloeit? Een aantal tips

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Tags