De verschillende kleuren anthurium snijbloemen en planten
De verschillende kleuren anthurium snijbloemen en planten
Floratales

Eyecatcher alert: dit zijn de uiteenlopende kleuren anthurium snijbloemen en planten

Bij een anthurium snijbloem of potplant denk je misschien al snel aan de rode variant. Maar wist je dat ze in veel meer verschillende kleuren te koop is? Er zijn anthuriums geheel in één kleur, maar ook varianten met meerdere kleuren. Om je te inspireren zetten we een aantal verschillende kleuren anthurium snijbloemen en planten op een rij. Kies je lievelingskleur, of juist een kleur die je in eerste instantie nooit zou nemen, en zet ‘m als eyecatcher in huis!

Enkelkleurige anthuriums

Enkelkleurige anthuriums hebben zoals de naam al zegt één kleur. Hierbij kun je dus aan de rode variant denken, maar ze komt in veel meer kleuren. Wit, groen, geel, oranje, roze, zalm, paars, bruin, zwart: bedenk het zo gek niet, en het is er!

Ben je gek van Ultra Violet, de Pantone kleur van 2018? Dan is de Utah anthurium echt wat voor jou: een paarskleurig ras dat niet alleen hele grote bloemen heeft, maar ook een mooie plantopbouw. Of kijk eens naar de kleinere Zizou, met paarse lintvormige bloemen.

De verschillende kleuren anthuriums
Utah Anthurium

Meerkleurige anthuriums

Meerkleurige anthuriums bevatten, jaja, meerdere kleuren. Dit kan voor een heel bijzonder contrast zorgen! Bij een meerkleurige anthurium kun je denken aan het Exota ras. Deze potanthurium heeft met vier kleuren in één bloem een explosie van kleur. Zoals de naam al zegt, een heerlijk exotische plant!

De verschillende kleuren anthuriums
Exota Anthurium

Een voorbeeld van een snijanthurium is het Kaseko ras. De duo-tone bloemen hebben een frisse geel/groene kleurstelling, met een roze/rode lip, die weer terugkomt in de kleur van de kolf. Prachtig!

Welke kleuren anthurium zijn jouw favoriet? Lees ook: Anthurium, de sterkste plant die er bestaat