3x een kamerplant met hartvormig blad
3x een kamerplant met hartvormig blad
Floratales

3x een kamerplant met hartvormig blad

Het mag dan nog lang geen Valentijnsdag zijn, maar hartjes mogen altijd. Toch? En hoe leuk is het als ze door de natuur gemaakt zijn? We zetten 3x een kamerplant met hartvormig blad op een rij.

Anthurium

De Anthurium wordt ook wel de plant met een hart genoemd, doordat zijn blad hartvormig is. Het is een exotische plant, die oorspronkelijk uit Latijns-Amerika komt. De Anthurium is behalve een plant met een hart ook stijlvol en gemakkelijk qua verzorging. Zonder al te veel aandacht blijft de Anthurium maandenlang bloeien. Geef de plant een keer per week water en om de twee weken een beetje plantenvoeding. De hartvormige schutbladeren zijn er in de meest uiteenlopende kleuren: van knalrood tot spierwit en van zalmroze tot zachtgroen.

Kamerlinde

De Kamerlinde heeft een hartvormig blad en kan wel twee meter hoog worden! De plant staat het liefst in het licht, maar niet in de volle zon. De Kamerlinde heeft eigenlijk geen water nodig. Als je ‘m één keer per week in een vochtige ruimte zet, zuigt hij vanzelf genoeg water op om te blijven stralen. Een ideale plant voor de badkamer dus!

Olifantsoor

Als je de Olifantsoor ziet, weet je meteen waar de plant zijn naam aan te danken heeft: z’n enorme hartvormige bladeren. Ze kunnen een doorsnee tot wel 90 cm hebben! De olifantsoor is een prachtige kamerplant en zorgt voor veel sfeer in huis. Zet ‘m het liefst in indirect zonlicht. De plant heeft vrij veel water nodig, houd de grond constant iets vochtig.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op