3 grappige dingen die mensen doen om hun planten te laten groeien
planten te laten groeien
Foto: Unsplash
Floratales

3 grappige dingen die mensen doen om hun planten te laten groeien

Als plantenliefhebber ben je waarschijnlijk erg betrokken bij je planten. Je wilt natuurlijk dat ze goed groeien, mooi groen blijven en zo lang mogelijk in leven blijven. En daar heeft iedere planten-ouder zo z’n trucjes voor. We zetten drie grappige dingen op een rij, die mensen doen om hun planten te laten groeien:

Er tegen praten

Je plant een compliment geven en er tegen praten alsof het een kindje is. Dat doe je misschien niet waar anderen bij zijn, maar wel als je alleen met je planten bent. Geef maar toe! Enne, je plant zo nu en dan een aaitje en kusje geven is ook niet heel gek, hebben we vernomen uit betrouwbare bronnen. 😉

Houseplant concerten

Christan Summers, de mede-oprichter van plantenwinkel Tula House in Brooklyn, zet altijd achtergrondmuziek op. “Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar wij geloven erin dat de planten beter groeien door het afspelen van muziek”. En dat is eigenlijk helemaal niet gek, want planten blijken wel degelijk gevoelig te zijn voor geluidssignalen. Wetenschappers hebben ontdekt dat geluid de immuunrespons van planten kan activeren en de productie van groeihormonen kan verhogen. Ook maar eens beginnen met houseplant concerten dus?!

Lees ook: 6 cadeaus voor plantenliefhebbers

Namen geven

Zeg eens eerlijk, hebben jouw planten namen? Je bent heus niet de enige! Summer Rayne Oakes is een milieuactivist en heeft meer dan 600 kamerplanten, waarvan de meesten een naam hebben. In een blog legt ze uit dat je een diepere connectie met je planten krijgt als je ze namen geeft, en je daardoor bijna niet kunt vergeten om ze water te geven. Ze zegt: “Wees creatief! Bekijk de populairste babynamen of vernoem je plant naar je favoriete celebrity. Geef er een kleine twist aan, zoals Nicholas Sage of Keanu Leaves. ;-)”.

Wat doe jij om je planten te laten groeien? Laat het ons op Facebook weten!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Tags