6 leuke cadeaus voor plantenliefhebbers
Leuke cadeaus voor plantenliefhebbers
Leuk om te geven & te krijgen

6 cadeaus voor plantenliefhebbers

Plantenliefhebbers hebben meestal al genoeg planten in huis. En hoewel ze waarschijnlijk altijd alsnog wel blij zullen worden van een nieuwe variant, zijn er gelukkig ook genoeg andere cadeaus te vinden die iets met planten te maken hebben. Daarom zetten we 6 leuke cadeaus voor plantenliefhebbers op een rij:

Macramé plantenhanger

Een Macramé plantenhanger is ideaal voor de plantenliefhebber die klein woont! Hiermee hang je je plantje namelijk gewoon op, en dat scheelt weer ruimte! Natuurlijk ook geschikt voor plantenliefhebbers die groot wonen, maar zoveel planten hebben dat er niks meer bij past. 😉

Terrarium

Terrariums zijn momenteel erg populair! Het is een soort mini Urban Jungle achter glas. Een leuke afwisseling op ‘gewone’ planten, en maakt het geheel wat knusser! En het leuke aan deze trend: je kunt er een kant en klaar kopen, of er gemakkelijk zelf een maken!

Lees ook: DIY: 3 ideeën voor je eigen Groen in Glas

Boek over planten

De meeste plantenliefhebbers spijkeren hun kennis over planten graag bij. Een nieuw boek over planten is dus altijd een goed cadeau! En ze zien er meestal prachtig uit, dus ze passen ook nog eens mooi in het planteninterieur. Een paar aanraders zijn:

  • Wonderplants, door Irene Schampaert
  • Urban Jungle, door Igor Josifovic
  • Het Plantenlab, door Judith Baehner

Plantenprint

Of het nou een schrift, laptophoes of etui is: tegenwoordig is het er allemaal met een leuk plantenprintje. En uit onderzoek is gebleken dat alleen al het kijken naar planten kalmeert! Dus een plantenprint werkt vast ook. 😉

Opvallende gieter

Al die planten worden natuurlijk al netjes op tijd water gegeven, maar misschien kan dat wel iets stijlvoller gedaan worden? Zo zijn er gave gouden varianten te koop, maar bijvoorbeeld ook metalen, of juist een in een leuk en opvallend kleurtje. Of duik een kringloopwinkel in voor een uniek exemplaar!

Plantenspuit

In de winter kan, zeker met de verwarming aan, de luchtvochtigheid binnen aan de lage kant zijn. Daarom kun je je plant het beste af en toe even met wat water besproeien. Dat maakt de kans op nieuwe bloemen groter en helpt de plant gezond te blijven!

Lees ook: 5 leuke plantenverstuivers op een rij

Heb jij nog andere ideeën voor cadeaus voor plantenliefhebbers? Laat het ons weten via Facebook of Instagram