De mooiste bloemen voor Valentijnsdag
Handige tips om je bloemen langer mooi te houden
Leuk om te geven & te krijgen

De mooiste bloemen voor Valentijnsdag

Het is bijna Valentijnsdag! De dag van de liefde. En hoe hard iedereen ook schreeuwt dat het een commerciële dag is, wordt iedereen toch echt blij van een bloemetje. Dat mag elke dag, maar ook op Valentijnsdag. Rozen zijn dan misschien wel een beetje te cliche, maar gelukkig zijn er voldoende andere prachtige bloemen die uitermate geschikt zijn. Dit zijn de mooiste bloemen voor Valentijnsdag!

De mooiste bloemen voor Valentijnsdag

Anthurium

Anthuriums hebben hartvormige bloemen (schutbladeren, eigenlijk), wat ze de perfecte bloemen voor Valentijnsdag maakt. De anthurium is een hele diverse bloem, die in allerlei maten en uitvoeringen verkrijgbaar is. Er zijn potplanten en snijbloemen, en de kleuren lopen uiteten van wit tot oranje, en van zwart tot knalroze. Rood is de meest bekende kleur, en natuurlijk ook de kleur van de liefde.

De mooiste bloemen voor Valentijnsdag

Extra fijn, de anthurium heeft niet veel verzorging nodig:

  • Anthurium potplant: Zet deze op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. In de zomer kun je het beste twee keer per week water geven, in de winter is een keer per week voldoende.
  • Anthurium snijbloemen: Snijd ongeveer 5 cm van de onderkant van de steel. Zet ze vervolgens in een schone vaas met kraanwater. Na een week kun je het water van de bloemen weer verversen. Snijd ook meteen 1 cm van de stelen af. Op deze manier zullen de anthurium snijbloemen zo’n twee tot drie weken mooi bloeien en kan jouw Valentijn er lekker lang van genieten.

Lees ook: Anthurium verzorging: 7 tips op een rij

Orchidee

Een andere geschikte bloem voor Valentijnsdag is de orchidee. Dit is een van de meest bekende én meest verkochte kamerplanten van Nederland. Oftewel, het is een bloem waar iedereen blij van wordt. Daarnaast gaan ze na een periode van rust weer opnieuw bloeien. Een plant voor het leven dus. Enne, er is zelfs een orchidee in de vorm van een hart!

De verschillende vormen orchideeën op een rij

Ook de orchidee is makkelijk in haar verzorging. Geef de plant in de zomer één keer per week water, in de winter is één keer per tien dagen voldoende. De beste manier om je orchidee water te geven, is door een laagje water in je wasbak te laten staan en de plant daar even in te zetten.

Lees ook: Orchidee verzorging: Hoe zorg je het beste voor deze plant?