4 attente cadeautjes voor plantenmoeders
4 attente cadeautjes voor plantenmoeders
Leuk om te geven & te krijgen

4 attente cadeautjes voor plantenmoeders

Zondag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag om aandacht te vragen voor onderwerpen als gelijke beloning, economische zelfstandigheid en seksueel geweld. De eerste Internationale Vrouwendag in Nederland werd in 1912 gehouden, maar het is nog steeds nodig hier stil bij te staan. Het is namelijk nog steeds niet zo best gesteld met het bestrijden van huiselijk geweld, zwangerschapsdiscriminatie, gelijke beloning, het aantal vrouwen in de politiek, en meer. Denk aan vrouwen die geen contractverlenging krijgen omdat ze zwanger zijn, geen promotie maken, en in het ergste geval een slechte beoordeling krijgen. Dit soort problemen los je natuurlijk niet op door een cadeautje voor de vrouw in je leven te kopen. Maar daarmee kun je wel laten zien dat je haar steunt. Daarom verzamelden wij 4 attente cadeautjes voor plantenmoeders.

Cadeautjes voor plantenmoeders

Een workshop bloemschikken

Bloemschikken klinkt misschien wat ouderwets, maar het is tegenwoordig weer helemaal trendy. Het is namelijk een perfect ontspanningsmomentje. Je bent met je handen bezig in plaats van met je hoofd, en je ziet meteen resultaat. Daarnaast is het resultaat een prachtig boeket, die je op een mooi plekje in huis neer kunt zetten.

Lees ook: Bloemschikken tips: in 4 stappen een prachtig boeket

3 leuke & handige online bloemenwinkels

Een anthurium plant

Anthuriums hebben hartvormige bloemen (schutbladeren, eigenlijk), waardoor het de perfecte bloem is om aan je geliefde te geven. De anthurium is een diverse bloem, die in allerlei maten en uitvoeringen verkrijgbaar is. Zo zijn er potplanten en snijbloemen, maar ook de kleuren lopen uiteten van roze tot oranje, en van wit tot bruin. Rood is de meest bekende kleur, en natuurlijk ook de kleur van de liefde.

Lees ook: In deze winkels en webshops kun je een anthurium kopen

4 nieuwe soorten anthurium snijbloemen

Een plantenboek

Plantenmoeders zijn altijd op zoek naar meer informatie over hun favoriete planten. Of juist naar plantensoorten die ze nog niet kennen. Boeken over planten zijn daarom ideaal, en ze doen het ook nog eens goed als salontafelboek!

Planten in de slaapkamer

Lees ook: 4 geweldige boeken over kamerplanten

Een bijzondere gieter

Net als bloemschikken, is planten water geven een moment van ontspanning. Door je planten met volle aandacht te verzorgen, kun je even nergens anders aan denken. Maar misschien kan dat water geven wel iets stijlvoller gedaan worden? Tegenwoordig zijn er enorm veel verschillende gieters te koop, of de vrouw in jouw leven nou van modern, vol kleur of opvallend houdt. Zo zijn er gave gouden varianten te koop, maar bijvoorbeeld ook metalen, of juist een in een leuk en opvallend kleurtje. Of duik een kringloopwinkel in voor een uniek exemplaar!