Dag van de Leraar: 2 cadeau-ideeën met planten om zelf te maken
Dag van de Leraar: 2 cadeau-ideeën met planten om zelf te maken
Leuk om te geven & te krijgen

Dag van de Leraar: 2 cadeau-ideeën met planten om zelf te maken

Jaarlijks op 5 oktober is het de Dag van de Leraar! Nu valt die dag dit jaar op een zaterdag, en de kans is klein dat leraren en leraressen op hun vrije dag naar school gaan, dus vieren we het de maandag erna! Heb je mooi nog even de tijd om iets leuks voor ze te bedenken. In dit artikel delen we twee leuke DIY ideeën!

Lees ook: 5 originele cadeaus voor bloemenliefhebbers

Dag van de Leraar

De Dag van de Leraar valt in de Nationale Onderwijsweek. Op deze dag wordt stilgestaan bij het belang van onderwijs, en zetten we alle leraren en leraressen in het zonnetje. Je kunt natuurlijk een bloemetje kopen, dat is altijd goed. Maar het is ook leuk om zelf iets zelf maken! Bij deze twee ideeën:

Een anthurium op water

Normaal gesproken zet je een anthurium plant in een plantenpot. Maar je kunt ‘m ook op water zetten! Super origineel en het ziet er te gek uit. Als je een glazen vaas gebruikt, zijn de wortels van de anthurium heel mooi zichtbaar. Daarnaast is het ideaal voor de leraar of lerares die zijn/haar planten vaak water vergeten te geven, want de plant heeft zo altijd voldoende water. In dit artikel lees je hoe je een anthurium op water maakt.

Groen in GLas: Anthurium op water
Foto: Bakker.com

Een kokedama met een orchidee

De kokedama is een kunst met planten afkomstig uit Japan. Het betekent letterlijk ‘mosbal’. Je kunt er een in de winkel kopen, maar nog leuker is het om een zelfgemaakte te geven. Een plant die hier erg geschikt voor is, is de orchidee. Deze plant heeft namelijk luchtwortels om voeding mee te tanken, en de pot is eigenlijk alleen nodig om ‘m neer te kunnen zetten. In dit artikel lees je hoe je een kokedama met een orchidee maakt.

DIY: een kokedama met een orchidee maken
Foto: Instagram

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan dit Pinterest bord, vol met DIY-ideeën!

Tags