4 geweldige boeken over kamerplanten
boeken over kamerplanten
Foto: Unsplash
Leuk om te geven & te krijgen

4 geweldige boeken over kamerplanten

Als plantenliefhebber ben je altijd op zoek naar meer info over je favoriete planten, of juist op zoek naar soorten die je nog niet kent. Boeken over planten zijn hier ideaal voor, en ze doen het ook nog eens goed als koffietafelboek. Daarom bij deze 4 geweldige boeken over kamerplanten:

Groen in elke ruimte

‘Groen in elke ruimte’ is een praktisch naslagwerk vol tips om je eigen urban jungle te creëeren. Het boek is verdeeld over verschillende delen: in ‘Nice to know’ en ‘Need to know’ lees je alles wat moet weten om je kamerplant in goede conditie te houden, en in ‘Meet the plants’ staat een handig overzicht van meer dan 200 planten, met wat info over hun verzorging. Je vindt er niet alleen de bekende planten in, maar ook onbekendere.

Groen in elke ruimte – Herwig Modeste, €20

How to not kill your plants

‘How to not kill your plants’ is geschreven door Nik Southern: de eigenaresse van Grace & Thorn, een succesvolle bloemen- en plantenwinkel in Londen. Sinds de winkel in 2011 openging heeft ze heel wat kennis opgedaan, en die deelt ze in dit boek. Naast allerlei praktische info over waar je planten neer moet zetten en hoe je voor ze moet zorgen, geeft ze persoonlijke tips, vertelt over hoe ze de winkel begon, en wat haar favo planten zijn.

How Not To Kill Your Plants – Nik Southern, €21

Planten in huis

‘Planten in huis’ is een handige gids om elke kamer te voorzien van de meest geschikte planten. Het staat vol inspirerende foto’s en ideeën voor meer groen in huis. Je leert hoe je je planten gelukkig en gezond houdt, hoe je ze mooi in je interieur kunt verwerken, en hoe je een macramé plantenhanger of een terrarium maakt.

Planten in huis – Sophie Lee, €19,99

Wonen met planten

‘Wonen met planten’ is een mooi én handig boek over vetplanten, luchtplanten, cactussen en tropische bloemen. Het legt je uit hoe je deze planten het best kunt uitkiezen, verzorgen en hoe ze het beste tot hun recht komen in je interieur. De auteurs Caro Langton en Rose Ray zijn designers die luxe concept stores wereldwijd van planten en design potten.

Wonen met planten – Caro Langton & Rose Ray, €22,50

Lees ook: 6 cadeaus voor plantenliefhebbers

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op