DIY: 3 ideeën voor je eigen Groen in Glas
Zo maak jij je eigen 'groen in glas'!
DIY

DIY: 3 ideeën voor je eigen Groen in Glas

Groen in glas is één van de groene trends die je veelvuldig voorbij ziet komen. Het is een soort mini Urban Jungle achter glas. Een leuke afwisseling op ‘gewone’ planten, en maakt het geheel wat knusser! En het leuke aan deze trend: je kunt er alle kanten mee op en maakt het gemakkelijk zelf. We hebben een aantal ideeën en tips verzameld, zodat jij vol inspiratie je eigen Groen in Glas kunt maken!

Het groene terrarium

Een terrarium vol met kleine plantjes, het ziet er zo gezellig uit! Wil je dit zelf maken? Begin dan met een laag grind of hydrokorrels onderin de pot, voor het overtollige water. Gooi er vervolgens een laagje potgrond op, en zet daar de verschillende plantjes in. Let hierbij wel op dat je plantjes kiest die qua waterbehoefte goed bij elkaar passen. Sluit de pot af en je bent klaar! Denk er wel aan dat je de plantjes af en toe even laat luchten, anders overleven ze het niet.

Groen onder glas

Je kunt planten natuurlijk in glas zetten, maar ook eronder! Met behulp van een stolp of omgekeerde vaas vallen planten nog meer op. Je stelt ze als het ware tentoon! Gebruik hier plantjes voor die gemakkelijk te verzorgen zijn, zoals een cactus of vetplant. Niet alle planten kunnen tegen een hoge luchtvochtigheid, dus laat ook deze af en toe even luchten.

Wortels op water

Meestal staan planten in een pot, waardoor de wortels niet zichtbaar zijn. Maar met de Groen in Glas-trend mogen ook die juist gezien worden! Dus koop bijvoorbeeld eens een doorzichtige pot voor je plant. Of ga voor iets aparters en zet je plant op water in een glazen vaas! Dat scheelt ook nog eens een rondje water geven. 😉

De Chlorophytum, Juncus en Asparagus zijn planten met extra decoratieve wortels, die in een glazen vaas nog beter tot hun recht komen. Haal de plant uit de pot en spoel de wortels goed uit. Zet ‘m in een glazen vaas en vul die met lauwwarm water tot de wortels net onder water staan. Een instant eyecatcher! Net als de anthurium op water, die je ook veel ziet:

Groen in GLas: Anthurium op water
Foto: Bakker.com

Welke van de drie Groen in Glas-ideeën ga jij maken? Veel plezier!