Bloemenregen boven jouw eettafel - Bloomifique
DIY

Bloemenregen boven jouw eettafel

Een bos bloemen is altijd goed om een ruimte sfeervol te decoreren. Nu is er een nieuwe trend: indrukwekkende decoraties met bloemen hangend aan het plafond. Stel je eens het instant geluksgevoel voor dat dit kan oproepen.Net zo verliefd als ik? Je kan je eigen bloemen kroonluchter maken.

De Londense kunstenares rebecca loiuse law maakte indruk op bezoekers van de Chandran gallery in San Fransisco met 8.000 bloemen hangend aan het plafond. Waarmee ze verwelkende bloemen omtoverde tot een prachtig kunstwerk.

chandran gallery the beauty of decay rebecca louise law

 

Ook in het Bellavista Del Garden del Notre restaurant in Barcelona worden gasten verwelkomd onder een bloemenregen. En deze hangende phalaenopsis zijn gewoon geweldig.

Bellavista Del Garden del Notre restaurant, Barcelona. #thecoolhunter

A post shared by The Cool Hunter (@thecoolhunter_) on

Na het zien van deze bloemenregens, vroeg ik me af of je dit ook thuis kunt maken. Decoraties van hangende bloemen zien er natuurlijk fantastisch uit in grote ruimtes, maar je kunt het terugbrengen tot een kleinere setting. De perfecte plek hiervoor is de eettafel. Mooi bijkomend voordeel: je bespaart ruimte voor je favoriete gerechten.

 

 

 

 

 

 

 

Voeg een beetje kleur toe!

Hanging flowers by sugarandclothHanging flowers by sugarandcloth

 

De bloemenliefhebbers van Sugar & Cloth maakten deze hangende bloemendecoratie boven een eettafel van een houtenframe en kippengaas. Om elke steel op te hangen is er aan het uiteinde touw bevestigd die is vastgeknoopt aan het kippengaas.

Je moet er even wat moeite voor doen, maar het effect is geweldig! Fel gekleurde knoppen en bloemen aan het plafond zijn een subtiele en onverwachte manier om wat kleur en natuur in je kamer te brengen. Het enige kleine nadeel is dat de bloemen geen water krijgen. Prima als decoratie voor een eetentje of bruiloft  van een paar uur, maar ze houden het niet een paar dagen uit.

Hangende bloemen in water

Grace Bonney of Designsponge heeft een manier gevonden om een bloemen kroonluchter te maken met echte bloemen op water, zodat de bloemen langer vers blijven.

Hangend veldboeket

Hanging fielt bouquetVoor deze bloemenkroonluchter die er uitziet als een omgekeerd veldboeket, gevonden op VTwonen.nl, gebruiken ze hetzelfde principe met gele violier (Matthiola Phantom Yellow), lila violier (Matthiola Incana Turish Delight), ridderspoor blauw (Delphinium Guard blue), ridderspoor lila (Delphinium Dewi Lady), pioenrozen (Coral Charm)en een roos (roze/oranje Lovely hearts).

  1. Bedek keen oud kistje met gaas en hang het ondersteboven aan een stevig draad of touw. Zorg dat het kistje waterpas en stabiel hangt.
  2. Buig met een tangetje in het raster van ijzerdraad een gaatje dat zo breed is als de bloemsteel en steek de steel er van onderaf doorheen.
  3. Bevestig een waterbuisje met water en een dopje om het uiteinde van de steel, zodat de bloem lang mooi blijft en blijft hangen.
  4. Doe dit met alle bloemen en besteed aandacht aan de verdeling van kleur en soorten. Hang de stelen op verschillende hoogtes voor een speels effect. Knip ze op gelijke hoogte af.
  5. Bevestig de bloemenkroonluchter op de gewenste hoogte aan het plafond.

Bloemen kroonluchter die altijd goed blijft

Hangende echte bloemen zijn natuurlijk prachtige, maar met of zonder water uiteindelijk vergaan ze. Dat probleem heb je niet met deze relatief makkelijke bloemen kroonluchter met zijden bloemen. Het ziet er zo mooi uit dat je bijna vergeet dat ze nep zijn ;-).