Internationale Vrouwendag: 5 leuke cadeaus voor plantenmama's
leuke cadeautjes voor plantenmama's
Foto: Pixabay
Leuk om te geven & te krijgen

Internationale Vrouwendag: 5 leuke cadeaus voor plantenmama’s

Vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Een dag die in het leven is geroepen om aandacht te vragen voor onderwerpen als gelijke beloning, economische zelfstandigheid en seksueel geweld. Ondanks dat Internationale Vrouwendag niet per se bedoeld is om cadeautjes te geven, is het wel een mooi moment om je waardering voor de vrouw in je leven uit te spreken én te tonen middels een kleinigheidje. Daarom verzamelden wij 5 leuke cadeaus voor plantenmama’s, om haar mee te verrassen.

Een kamerplant

Alle plantenmama’s worden blij van een nieuwe plant, dus dat is makkelijk. Maar wil je origineel zijn, denk dan eens aan een anthurium. Dit is een geliefde kamerplant met veel groen én kleur. Door haar herkomst en unieke hartvormige bloemen, staat de anthurium symbool voor exotische schoonheid. Ze is verkrijgbaar in klassiek rood – de kleur van de liefde – maar ook in wit, roze, abrikoos, violet of zelfs groen en chocoladebruin.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Een bloemenpot

Net als dat je nooit genoeg planten kunt hebben, kun je ook nooit genoeg plantenpotten hebben. Je vindt ze tegenwoordig in de meest uiteenlopende varianten. En ook al hebben alle planten in huis op dit moment al een mooi potje, het is ook leuk om ermee af te wisselen. Zo creëer je met een kleine verandering een groots verschil!

Lees ook: 5x mooie bloempotten voor in huis

Planten workshop

Het hele jaar door worden er door plantenwinkels in heel Nederland planten workshops georganiseerd. De perfecte plek om meer over planten en hun verzorging te leren! Kijk in dit lijstje plantenwinkels, of ga op zoek naar een plantenwinkel bij jou in de buurt en vraag of zij ook workshops organiseren.

Een planten bestuiver

Een planten bestuiver bevochtigt planten en houdt ze stofvrij. Bekijk bijvoorbeeld deze leuke glazen variant van Sass & Belle.

Foto: Sass & Belle – Glass Plant Mister

Naar een plantenwinkel

Vind je het toch nog lastig om een passend cadeau te vinden? Neem haar dan mee naar een plantenwinkel en laat haar daar zelf iets uitkiezen. Succes gegarandeerd, want jullie hebben quality time én ze krijgt een plant of iets dat daarmee te maken heeft.

Lees ook: De 5 meest bijzondere plantenwinkels van Nederland