De 5 meest bijzondere plantenwinkels van Nederland
Plantenwinkels in Nederland
Foto: Blesh You
Floral hotspots

De 5 meest bijzondere plantenwinkels van Nederland

Plantenwinkels zijn booming! De ene na de andere stadsplantenwinkel opent zijn deuren, en daar kunnen we alleen maar heel blij mee zijn. Eindelijk ben je niet meer tot tuincentra beperkt, maar kun je je ogen uitkijken in de fijnste winkeltjes met personeel dat niet uitgepraat raakt over hun bijzondere planten. Maar wat zijn nou de must-visit winkels? We zetten de 5 meest bijzondere plantenwinkels van Nederland op een rij:

Blesh You, Nijmegen

Bij Blesh You kun je terecht voor bijzondere planten met een bijzondere achtergrond. Een deel van de planten is namelijk tweedehands, en het andere deel komt direct van een (hobby)kweker. En bij elke plant die je koopt, krijg je daarover wat informatie! Als je al genoeg planten hebt maar wel eens iets anders wilt, kun je tegen een kleine vergoeding een tweedehands plant ruilen voor een andere (tweedehands) plant. Hoe leuk? Maar ook als je een plant ‘over’ hebt, kun je ‘m naar Blesh You brengen. Zij zorgen er dan voor, en zo gaat er geen groen verloren!

Een bericht gedeeld door Bleshyou (@bleshyou) op

HELLO., Arnhem

Waarom zou je je beperken tot alleen planten? Bij HELLO. kun je terecht voor planten, boeken, woonaccessoires, vintage, sieraden en kleding. Een Urban Jungle en winkel in één, zoals de eigenaresse het zelf omschrijft. Super handig en leuk!

Groene vingers, Delft

De groene oase van Groene Vingers is van ver al te spotten, dus je kunt de winkel niet missen. Maar ook in de winkel zelf kijk je je ogen uit. Middenin de winkel staat een kas die helemaal volhangt met unieke soorten kamerplanten. Je vindt er hippe en minder bekende planten, mooie potten, vazen en andere leuke accessoires. Ook worden er workshops aangeboden, die jou helpen bij het ontwikkelen van je groene vingers. Fijn!

Oerwoud, Den Bosch

Oerwoud is een stadsplantenwinkel en health café in één. Ze hebben een ruime plantencollectie en verkopen alles wat met groen te maken heeft. En als je tijdens je plantenzoektocht even aan een pauze toe bent, kun je in het café terecht. Je drinkt er de lekkerste versgeperste sappen, smoothies, koffie en thee, en de kaart staat vol met gezonde taartjes, smoothiebowls en ander lekkers. Alles is organic, plantaardig en vers bereid. Zie je jezelf al zitten smikkelen, middenin een Urban Jungle?

Wildernis, Amsterdam

Wildernis is toch wel een van de mooiste plantenwinkels van Amsterdam. Je stapt er, letterlijk, een Urban Jungle in! Naast veel mooie en bijzondere planten kun je er onder andere ook handgemaakt keramiek, boeken, prints, plantenhangers en geweven muuraccessoires kopen. En zelfs een kopje koffie of thee drinken!

Lees ook: Florale hotspots in Amsterdam