De leukste plantenwinkels in Rotterdam
De leukste plantenwinkels in Rotterdam
Foto: Een bloemetje op tafel
Floral hotspots

De leukste plantenwinkels in Rotterdam

Wij zijn op missie om de leukste plantenwinkels van Nederland te vinden! Eerder al schreven we over florale hotspots in Amsterdam en Utrecht, en vandaag is Rotterdam aan de beurt! Want als plantenliefhebber is een dagje naar een andere stad niet compleet zonder een bezoekje aan een plantenwinkel. Daarom bij deze de leukste plantenwinkels in Rotterdam op een rij. Veel plezier!

Lees ook: De 5 meest bijzondere plantenwinkels van Nederland

De leukste plantenwinkels in Rotterdam

Stek

Stek is een klein tuincentrum, maar dan in het midden van de stad. En is dus ook voor mensen zonder auto bereikbaar! De winkel doet z’n naam eer aan, met diverse stekjes van planten. Daarnaast vind je er hangplanten, kleine en grote kamerplanten, cactussen, biologische zaden, boeken vol planten inspiratie, en andere duurzame producten waarmee elke stadstuin, balkon of dakterras omgetoverd kan worden tot een urban jungle. En ook de tuindieren worden niet overgeslagen, met nestkasten voor vogels, vleermuiskasten en een insectenhotel.

Stek, Nieuwe Binnenweg 195b, Rotterdam

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door STEK de Stadstuinwinkel (@stekdestadstuinwinkel) op

Een bloemetje op tafel

Een bloemetje op tafel is een bloemen én plantenwinkel. De winkel heeft een ruwe inrichting, waardoor je aandacht direct naar de bloemen en planten op allerlei tafels en krukjes wordt getrokken. Je gaat gegarandeerd de deur uit met een heleboel nieuwe inspiratie! Je kunt er onder andere terecht voor prachtige bloemen, boeketten, potten en vazen. Lysbeth kweekt in haar biologische tuin in Ridderkerk Bolnes haar eigen bloemen en planten. Van maart t/m oktober kun je hier dan ook zelfgekweekte dahlia’s, zinnia’s en meer kopen!

Een bloemetje op tafel, Nieuwe Binnenweg 98, Rotterdam

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door eenbloemetjeoptafel (@eenbloemetjeoptafel) op

Franc Nissen Flowers, Tea, and Decoration

Franc Nissen is met zijn winkel Flowers, Tea, and Decoration gevestigd in een voormalige textielfabriek. Maar het is meer dan alleen een plantenwinkel! Achterin de winkel kun je namelijk van een uitgebreide high tea, kleine lunch of high wine genieten, aan een mooi en sfeervol opgedekte tafel. Een gezellige middag, onder het genot van een heerlijke thee en diverse hapjes. Hoe leuk? De winkel ondergaat vier keer per jaar een volledige metamorfose en elk seizoen wordt er een nieuwe collectie gepresenteerd. Hier blijf je dus terugkomen!

Franc Nissen Flowers, Tea, and Decoration, Goudsesingel 334A , Rotterdam

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Franc Nissen Flowers (@francnissenflower) op

Wat zijn jouw lievelings plantenwinkels in Rotterdam? Laat het ons weten via Instagram!