Leuke groene uitjes: 4 tips
Groene uitjes: 3 tips
Floral hotspots

Groene uitjes: 3 tips voor als het koud is

Ook al staat de lente voor de deur, het is nog iets te koud en nat om echt lekker de natuur in te gaan. Daarom hebben we een aantal leuke groene uitjes bedacht, die ideaal zijn met dit weer!

Hortus botanicus

Hortus botanicus is de traditionele naam voor een botanische tuin, oftewel plantentuin. Het is een wetenschappelijke plantencollectie: hier worden planten gekweekt en kun je grote volwassen exemplaren van bomen en struiken zien. Botanische tuinen bewaren planten in hun collecties en behoeden ze voor uitsterven in de natuur. Iedereen die maar iets over planten wil weten, kan hier terecht! Heerlijk om in rond te wandelen dus. Is het te koud? Dan duik je snel de tropische kassen in. 😉 Er zit onder andere een Hortus botanicus in Amsterdam, Leiden en Utrecht.

Plantenwinkel

De ene na de andere stadsplantenwinkel opent z’n deuren, en daar zijn wij heel blij mee. Eindelijk ben je niet meer tot tuincentra beperkt, maar kun je je ogen uitkijken in de fijnste winkeltjes met personeel dat ook niet uitgepraat raakt over hun bijzondere planten. We maakten een lijstje met de leukste plantenwinkels in Amsterdam, Arnhem, Delft, Den Bosch en Nijmegen. Zoek er eens een uit in een andere stad! En maak er meteen een gezellig dagje weg van. Op stedentrip in eigen land.

Lees ook: De 5 meest bijzondere plantenwinkels van Nederland

Planten workshop

Vind jij planten geweldig, maar lukt het toch niet helemaal ze altijd levend of zelfs volop groen te houden? Alles is te leren! Tegenwoordig organiseren plantenwinkels door heel Nederland planten workshops. En dat is natuurlijk de perfecte plek om groene vingers te ontwikkelen. Vraag maar eens bij de plantenwinkel bij jou in de buurt of ze er ook een organiseren! En zo niet, dan breng je ze vast op een goed idee.

Bonus

Blijf je liever binnen? Kijk dan eens naar een van onze DIY ideeën, zoals een kokedama met orchidee, Macramé plantenhanger of gedroogde bloemen in een lijstje.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Anthurium & Orchid lovers (@bloomifique) op

Tags