De leukste plantenwinkels in Leiden
De leukste plantenwinkels in Leiden
Foto: Plantenasiel Leiden
Floral hotspots

De leukste plantenwinkels in Leiden

Leiden is een prachtige stad met grachten en oude straatjes. Je heb de binnenstad gemakkelijk in één dag gezien en tijdens het wandelen kom je de leukste winkels, koffietentjes en restaurants tegen. Heerlijk om een stop te maken om te lunchen, dineren of gewoon lekker een bakkie te doen. En ook heeft Leiden natuurlijk een aantal hele fijne plantenwinkels. Als plantenliefhebbers zetten we graag de leukste plantenwinkels in Leiden voor je op een rij.

Lees ook: De 5 meest bijzondere plantenwinkels van Nederland

Plantenwinkels in Leiden

Salie

Salie is een plantenwinkel ingericht als woonkamer. Het staat vol planten, van stekjes tot hangplanten, maar ook met plantenpotten en vintage spullen. Daarnaast ben je bij Salie bij het goede adres als je plantenadvies nodig hebt, bijvoorbeeld over welke plant je waar in huis kunt zetten. Ook worden er workshops gegeven, zoals een kokedama of ecosysteem maken. En: je kunt een stekjesabonnement nemen! Dan krijg je elke maand een ander stekje in de brievenbus. Er is een abonnement van 3 maanden en een van een jaar.

Salie, Haven 4, Leiden

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Salie Leiden (@salieleiden) op

Faas est.2016 Flowers and More

Bij Faas est.2016 Flowers and More vind je mooie seizoensbloemen en markante planten. Daarnaast kun je er, zoals de naam al aangeeft, terecht voor woonaccessoires en cadeauartikelen. Denk aan originele vazen en potten, zijden bloemen, geurkaarsen, keramiek en glaswerk. De perfecte winkel voor een cadeau!

Faas est.2016 Flowers and More, Breestraat 119, Leiden

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Faas Est 2016 Flowers And More (@faas.est.2016) op

Plantenasiel Leiden

Planten zijn onwijs populair, maar toch staan er dagelijks planten bij het vuil. Super zonde! Bij het Plantenasiel Leiden kun je planten brengen die je kwijt wilt, om ze zo een tweede leven te geven. En als je juist op zoek bent naar een ‘nieuwe’ plant, kun je er een adopteren! Het Plantenasiel Leiden zorgt er eerst voor dat de planten opbloeien, en voor een kleine donatie kunnen ze daarna overgenomen worden. Van deze donaties worden goede aarde, plantenvoeding en grotere potten gekocht. Het is dus geen plantenwinkel maar echt een asiel.

Dus, wil jij een plant doneren? Of juist wat meer groen in huis? Het plantenasiel Leiden bevindt zich tegenover Leiden Centraal, in de oude basisschool De Vlieger. Ze zijn iedere vrijdag open, van 13:00 tot 17:00 uur, en de eerste zaterdag van de maand van 13:00 tot 16:00 uur.

Het Plantenasiel Leiden, Ballonpad 2, Leiden

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Plantenasiel Leiden (@plantenasielleiden) op

Flori Bloemen

Fiori Bloemen is stiekem geen plantenwinkel maar een bloemenzaak. Maar naast boeketten en bloemstukken worden er ook bijzondere vazen verkocht. Denk aan vazen van onder andere glas, keramiek en zink, meestal in slechts een beperkte oplage. Daarnaast kun je een bloemenabonnement nemen, vanaf €15 per week inclusief leenvaas en bezorging. Ideaal toch?

Fiori Bloemen, Lange Mare 51, Leiden

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Fiori Bloemen (@fioribloemen) op

Wat zijn jouw lievelings plantenwinkels in Leiden? Laat het ons weten via Instagram!