De leukste plantenwinkels in Utrecht
De leukste plantenwinkels in Utrecht
Floral hotspots

De leukste plantenwinkels in Utrecht

Heb jij een dagje Utrecht op de planning? Dan is een bezoekje aan de leukste plantenwinkels van de stad een must. Want hoewel een outsider zou zeggen: ‘plantenwinkels verkopen toch allemaal hetzelfde?’, weten wij wel beter! Daarom zetten wij de leukste plantenwinkels van Utrecht op een rij. Ook ideaal om Sinterklaas of Kerst cadeautjes te kopen!

Lees ook: De 5 meest bijzondere plantenwinkels van Nederland

Het Plantenhuis

Het Plantenhuis is een plantenasiel, dat bij Lou Oudenoord in het oude Concordia gebouw zit. Fem, de eigenaresse, adopteerde haar eerste kamerplanten van een overleden dame. Steeds meer planten volgden, die ze op straat vond of werden gedoneerd. Zo veranderde haar huis in een hospitium, en groeide deze langzaam uit tot een plantenasiel. Sinds de opening van het plantenasiel in 2014 is het een komen en gaan van asielplanten. Inmiddels hebben al meer dan 3.000 planten de revue gepasseerd!

Als je een kamerplant wilt adopteren, kun je gewoon binnenlopen. Fem bekijkt dan samen met jou of er op dat moment een passende thuisloze kamerplant is. Voor elke plant wordt een donatie gevraagd. En heb je een kamerplant waar je niet meer voor kunt zorgen? Dan kun je deze kosteloos naar het Plantenhuis brengen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Plantenhuis, een plantenasiel (@plantenhuis_plantenasiel) op

Le Jardin

Le Jardin is een restaurant, waar je overheerlijk en tussen de planten eet. Groenten en kruiden is het uitgangspunt van de keuken, en het liefst lokaal en in het seizoen. Maar het restaurant bevat ook een super schattig plantenwinkeltje. Daar vind je onder andere kamerplanten, hangplanten, cactussen en droogbloemen. Ook kun je er terecht voor de meest mooie potten en vazen.

Le Jardin, Mariaplaats 42, Utrecht

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Le Jardin Utrecht 🌿 (@lejardinutrecht) op

Rood en Bloem

In het centrum van Utrecht zit Rood en Bloem, een geweldige stadstuinwinkel die vol met kamerplanten, stekjes en droogbloemen staat. Naast groen kun je er ook woonaccessoires shoppen. Zo hebben ze er onder andere hele mooie boeken, potten met botanische prints, en kaartjes. Als je een cadeautje zoekt, ben je hier zeker aan het goede adres!

Rood en Bloem, Springweg 14, Utrecht

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Rood&Bloem (@roodenbloem) op

Lees ook: Florale hotspots in Amsterdam

Greennest Gallery

Greennest Gallery zit in de Botanische Tuinen van Utrecht en staat bommetjevol planten. Er is een expositie van groene innovaties te zien, zoals bijvoorbeeld groene wanden en groene akoestische oplossingen, maar ook groeisystemen voor kiemplanten. In de winkel kun je zo’n groene wand ook kopen, hoe gaaf? Daarnaast verkopen ze onder andere ook potten, vazen, en kweeksetjes.

Greennest Gallery, Middenweg 31bg, Utrecht

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Greennest Gallery (@greennestgallery020) op

Wat zijn jouw lievelings plantenwinkels in Utrecht? Laat het ons weten in de comments!