De leukste plantenwinkels in Den Haag: 5 tips
De leukste plantenwinkels in Den Haag
Foto: About Flowers
Floral hotspots

De leukste plantenwinkels in Den Haag

Aangezien een dagje naar een andere stad als plantenliefhebber niet compleet zonder een bezoekje aan een plantenwinkel, struinen wij het land af naar de allerleuksten. Vandaag is Den Haag aan de beurt, het politieke hart van Nederland. Dat klinkt misschien een beetje saai, maar de stad zit vol met mooie winkelstraten, gezellige koffietentjes en fijne restaurants. Bij deze de leukste plantenwinkels in Den Haag op een rij. Veel plezier!

Lees ook over de leukste plantenwinkels in: Amsterdam, Leiden, Rotterdam en Utrecht

Plantenwinkels in Den Haag

About Flowers

About Flowers is een moderne bloemenwinkel, gevestigd in een prachtig 19e eeuws pand. Ze verkopen bloemen en kamerplanten, en bieden bloemwerk voor verschillende gelegenheden en interieurs aan. Daarnaast kun je er terecht voor woonaccessoires zoals keramiek en glaswerk. Fijn om te weten: About Flowers is aangesloten bij de Barometer Duurzame Bloemist; een onafhankelijk en officieel keurmerk waarmee een bloemist aantoont dat het assortiment bloemen en planten én de bedrijfsvoering in de winkel duurzamer is.

About Flowers, Korte Houtstraat 14, Den Haag

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Den Haag To Go (@denhaagtogo) op

Blossom Bloemisterij

Blossom Bloemisterij ligt in het centrum van Den Haag, en heeft een groot assortiment aan boeketten, kamerplanten, en bijzondere cactussen. Denk aan de Aloe Vera, gatenplanten, palmen, en diverse hangplanten. Ben je op zoek naar een specifieke kamerplant? De kans is groot dat je hem bij Blossom Bloemisterij vindt, en anders bestellen ze ‘m graag voor je. Wil je een grote plant, maar weet je niet hoe je die thuis krijgt? Je kunt grote groene planten bestellen en thuis te laten bezorgen, compleet met pot.

Blossom, Turfmarkt 238, Den Haag

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Blossom Bloemisterij (@blossombloemisterij) op

Filya Indoor Garden

Filya Indoor Garden is een plantenwinkel slash urban jungle. Je kunt deze winkel niet uitlopen zonder iets te kopen, het ziet er allemaal zo mooi uit! Elke week komen er nieuwe zorgvuldig uitgekozen planten van over de hele wereld binnen, dus je blijft terug komen. Ook voor advies ben je hier aan het juiste adres, of dat nou gaat om plantenverzorging of de meest geschikte plant voor jouw huis. Daarnaast kun je er gave interieur spulletjes en plant accessoires kopen, zoals plantenboeken, potten en potgrond.

Filya Indoor Garden, Fluwelen Burgwal 1F, Den Haag

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FILYA INDOOR GARDEN (@filyaindoorgarden) op

Lola Viola

Lola Viola is een kleurrijke winkel in het centrum van Den Haag. Je kunt er onder andere terecht voor kamerplanten, verse bloemen, droogbloemen, tuinplanten, vazen, potten, bloembollen, en kaarsen. De bloemen komen van de veiling en het assortiment wisselt dagelijks. Je kunt zelf een boeket samenstellen, je hierin laten adviseren, of een kant-en-klaar boeketje uitzoeken. Ook worden er elke woensdag van 12:00-14:00u en zondag van 11:00-13:00u workshops gegeven. Reserveren hoeft niet, je kunt gewoon binnenlopen en meedoen! De workshops kosten €10 p.p. en hebben elke week een ander thema en andere materialen.

Lola Viola, Boekhorststraat 97c, Den Haag

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door LolaViola, bloemen in de stad (@lolavioladenhaag) op

Plantenasiel Piekfijn

Een plantenasiel is geen echte plantenwinkel, maar wel een plek waar je tweedehands planten kunt kopen. Het is een duurzame manier om met planten om te gaan. Plantenasiel Piekfijn vangt (gratis) afgedankte en verwaarloosde kamerplanten op. Na een opknapbeurt kan de kamerplant voor een klein prijsje gekocht worden. Daarnaast kun je bij het asiel zaden, stekjes en zaailingen kopen of ruilen. Heb je hier interesse in? Maak dan een afspraak via de Facebookpagina.

Plantenasiel Piekfijn, Mient, Den Haag

De leukste plantenwinkels in Den Haag
Foto: Plantenasiel Piekfijn

Lees ook: De 5 meest bijzondere plantenwinkels van Nederland