Florale hotspots in Amsterdam - Bloomifique
Floral hotspots Gespot

Florale hotspots in Amsterdam

Nog meer genieten van kleine dingen is één van mijn goede voornemens voor het nieuwe jaar. Een bezoek aan de bloemist is voor mij een geweldige belevenis en een echt geluksmoment. Laat ik dan ook het nieuwe jaar starten om een paar florale hotspots van onze hoofdstad met jullie te delen.

Lees ook: De 5 meest bijzondere plantenwinkels van Nederland

Belevenis

Overweldigend om te zien hoeveel bloemenwinkels er zijn en waar je bloemen allemaal kunt kopen. Met persoonlijke aandacht voor mij als bezoeker, namen de bloemisten mij aan de hand mee en prikkelden zij al mijn zintuigen. Muziek, geur, kleur, licht en smaak aan alles is gedacht. Bloemstukken in overvloed voor particuliere én zakelijke verkoop, echt geweldig om te zien.

Op één dag een route langs vele bloemisten met korte bezoekjes was onmogelijk. Ik kon mijzelf wel urenlang vermaken in één shop. De dag was dan ook al snel gevuld met een tour langs (slechts) vier bijzondere bloemisten in Amsterdam.

Hotspots

Van Wildernis, die een groene stad promoot tot de waanzinnige bloemencreaties bij Menno Kroon en de overweldigende bloemen bij Pompon en Ivy. Bij allen stap je een bijzondere kleurrijke en groene wereld binnen, waardoor je de dagelijkse sleur even achter je kunt laten. Ik heb me vergaapt ons aan al het moois. Het is net alsof je in elke zaak een andere wereld binnenstapt. Eenmaal buiten ben je blij als je iets van die beleving mee kunt nemen naar huis of aan een ander kunt geven.

Florist tour Amsterdam at Pompon, Menno Kroon, Wildernis and Ivy

Dit is slechts een compilatie. Als ik je één tip mag geven, ga zelf even kijken, je wordt er helemaal gelukkig van.

Één hotspot die nu aan dit lijstje ontbreekt is The Wunderkammer, misschien wel Save the best for last…..maar mijn dag was te kort. Ik zal deze zeker dit jaar bezoeken. Wordt vervolgd…..

Heb je zelf nog een tip? Stuur mij dan een berichtje of deel het via social media met #bloomupyourlife.