Bewonder prachtige bloemcreaties tijdens Fleuramour - Bloomifique
Bloeiende festiviteiten Floral hotspots Interieur Lifestyle

Bewonder prachtige bloemcreaties tijdens Fleuramour


Heb jij dit weekend nog geen plannen? Pak dan snel je spullen en ga dit weekend ( 22 september t/m 25 september) naar Landcommanderij van Alden Biesen. Geniet van de prachtige creaties gemaakt van meer dan 120.000 bloemen! De verschillende vertrekken zoals de waterburcht, de kerk, de tuinen, de binnenkoer en het buitenhof zijn vier dagen omgetoverd tot een florale sprookjeswereld. 

Het thema ‘cultuur’ staat centraal tijdens deze 22ste editie. Bloemdesigners geven hun eigen vertaling van  de levensvisie en -wijze van een volk. De normen, waarden, gewoonten en gebruiken van diverse culturen staan centraal in de verschillende bloemcreaties.

Hoedjesdag op 22 september

Vandaag was het hoedjesdag op Fleuramour, het leek wel het Hoedjesdefilé op het Buitenhof.  Elk jaar flaneren honderden bezoekers met eigen gedecoreerde hoedjes. Iedereen die hieraan mee deed ontving een glaasje bubbels en maakte kans op leuke prijzen.

De leukste hoedjes heb ik hieronder voor je op een rijtje gezet.

 

Workshops

Wil jij, net als ik ,ook graag een bloemencreatie maken? Volg dan dit weekend een workshop tijdens Fleuramour. Maak thuis iedereen jaloers met jouw eigen bloemcreatie. Het hele weekend kun je workshops volgen onder leiding van internationale bloembinders. Schrijf je wel zo snel mogelijk in op de website om zeker te zijn van een plek.

Fleuramour 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Culinaire ontdekking

Sluit je bezoek goed af en geniet op zaterdag van de Food & Flowers Experience tijdens de nocturne. Laat je verrassen tijdens dit walking diner en ontdek Alden Biesen op een culinaire wijze. Sterrenchef Bert Meeuwis en Danny Vanderhoven bereiden zes gerechten met eetbare bloemen. Ik ben benieuwd hoe je het vindt!

Laatste nieuws

Helaas kan ik de handige app van Fleuramour niet downloaden, deze is namelijk alleen voor Android  in Google play store beschikbaar. In deze app kun je de plattegrond, het programma en informatie lezen over de bloemdesigners.

Bestel je ticket voor Fleuramour online via http://fleuramour.be.

En wie weet tot ziens dit weekend in België!

Hieronder een impressie van vandaag!